Shopping bekendelser og Vaske-vaner

Shopping bekendelser og Vaske-vaner

Shopping bekendelser og Vaske-vaner 700 958 BedreMode.nu

14.07.13 johanne concious rød baggrundJeg har brugt min weekend på at vaske tøj – ikke særlig sexet eller glamoriøst at fortælle, men ikke detu mindre sandt. Har jeg vasket fordi jeg har et tomt klædeskab? Nej. Hader jeg de ting der ligger i bunden af skufferne? Nej egentlig ikke. Var hver eneste vask helt fuld? Hmm, nej måske ikke faktisk.

Hvad betyder det? At jeg vasker oftere end jeg burde, og at jeg ikke er vildt god til at bruge alt det tøj jeg har i skabet. Derfor vil jeg sætte mig selv en lille udfordring; ikke at vaske før skabet faktisk er tomt; og overveje om nogle ting kan få lov at hænge ude, for så at bruges endnu en gang uden vask. T-shirts og undertøj får stadig kun en tur på kroppen inden vask, men bukser, jakker og kjoler kan sagtens klare at par gange. Jeans burde man måske slet ikke vaske. Målet er selvfølgelig at skære ned på det totale antal vaske, dvs hvis jeg bare vasker lige så meget, altså dobbelt så mange vaske med større mellemrum, ja så er der jo ingen besparrelse. Jeg har regnet sammen at jeg kører ca 1,5 vask pr uge. Nu handler det om at se hvor længe jeg kan strække min garderobe uden at vaske noget – og så se om jeg kan spare på vask.

En måde at vaske mindre er ved at skifte tøj når man kommer hjem; dvs have arbejdstøj og hjemmetøj. Det hjælper selvfølgelig ikke hvis man er ude hele dagen, men kan være en løsning. En anden er at prøve at hænge noget tøj til lufttørring for at prøve at fjerne lugt. Alt sammen vil jeg teste, ind til jeg bliver nødt til at vaske igen. En god side gevinst skulle være at bruge mine weekender på noget andet; og at ikke skulle kigge på det grimme tørrestativ så meget.

Jakken på billedet er en ny tilføjelse til garderoben. Den er fra H&M Concsious Collection, købt på Udsalg af min søde svigermor, og perfekt til at smide over på de dage hvor det er for varmt til at have andet på. Og fordi jeg ikke synes at shorts og en top er særlig stilfuldt, heller ikke selvom temperaturen får mig til at smelte.

Hvor tit vasker du? Og hvor meget bruger du dit tøj imellem vask?

14.07.13 johanne concious rød baggrund2

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne