Thoughts about the blog – because it’s my birthday.

Thoughts about the blog – because it’s my birthday.

Thoughts about the blog – because it’s my birthday. 700 958 BedreMode.nu

fødselsdag johanne1

I dag er det min fødselsdag, og lige nu ligger jeg og nyder lidt stilhed inden dagens program. Min mor og søster tager mig med til wellness i Randers, hvilket jeg tror bliver virkelig dejligt! De har gået efter oplevelsesgaven, hvilket er lige efter mit bæredygtige hjerte.

Sidste år på præcis samme dag gjorde jeg mig nogle tanker om hvor jeg gerne så mig selv og bloggen rykke hen.* Altså er det her et meget meta-indlæg, så hvis det ikke er for dig, så klik væk. No hard feelings.

Det har været et skønt år for bloggen, men også et op og ned år personligt set**. Det har selvfølgelig også betydet noget for mit engagement herinde. Hver eneste der klikker forbi betyder rigtig meget, men det der betyder allermest er når I kan bruge mine anbefalinger, råd og skriblerier til noget. Jeg startede bloggen fordi mine veninder var begyndt at spørge hvor de skulle købe tøj som var lidt bedre for mennesker og miljø. Det tror jeg at flere og flere begynder at gå op i, men det er stadig væk en jungle der ude og utroligt svært at finde.

Min definition på “bedre” er meget bred, og jeg siger ofte, at jeg tilskriver mig den bredest mulige definition af bæredygtig mode. Det gør jeg, fordi jeg synes alle skal kunne være med, og mit mantra vil altid være at lidt er bedre end ingenting. Det er måske langt fra alt jeg viser på bloggen, som lever op til at ville kunne blive kaldt bæredygtigt, men det er ikke altid målet der er vigtigt, men vejen der hen.

Ændringer i bloggen i løbet af det sidste år.

Det første år jeg bloggede, brugte jeg rigtig meget lånt tøj, og flere forskellige ansigter. Det gjorde jeg, for at vise bredden i hvad der var tilgængeligt inden for bæredygtig mode. Det har jeg skruet meget ned for i år, og efter sommer helt holdt op med, og bruger kun mit eget ansigt og egen krop, og meget lidt lånt tøj. Det føles på en måde mere afslørende, personligt og nede på jorden. Men samtidig får jeg ikke vist lige så meget forskelligt tøj, hvilket man især kan se på mine outfits fotos, som faktisk er begyndt at kede mig lidt. Jeg går helt ærlig rigtig meget i det samme, og har et meget begrænset shoppe-budget. Derfor kan det godt føles lidt som same-old-same-old.

Det vil jeg gerne finde en balance for i det nye år, og lige som sidste år, så har jeg en målsætning om at oppe mig rent billed-mæssigt. I det nye år for bloggen også en kæmpe make-over, ligesom jeg har planer om at joine et bloggernetværk. En anden ting, jeg gerne vil i det nye år, er at mødes og snakke med flere som gør det samme som jeg; blogger om at være en bevidst forbruger eller bare folk som prøver at shoppe mere bevidst. Disse møder inspirerer utrolig meget, og det gir altid ny energi. Så hvis du bor i Kbh og har lyst til en kop kaffe, så vær ikke bange for at skrive 🙂

Bloggen skal fortsat hovedsageligt være en guide til hvordan man kan købe tøj som er lidt bedre for miljø og mennesker. Det er formidlingen af netop dette, som jeg brænder for, og hver gang jeg støder på et nyt brand som gør tingene anderledes, bliver jeg begejstret. Bloggen er netop et sted at dele denne begejstring.

Med det vil jeg ønske jer alle sammen en rigtig god Jul. Jeg holder blog-pause de næste par dage mens jeg er hos min familie.

* Netop fordi det er min fødselsdag, synes jeg godt at jeg må pille lidt navle.

** Ps. Jeg klipper aldrig håret af igen, det var nok den dårligste beslutning. Selvom forandring fryder, så glæder jeg mig til at få det lange igen.

ENG: It has been a wonderful year for the blog, but also an up and down year for me personally. I would like to make a little status now that it is my birthday today. Every one who stops by the blog means the world to me, but what also matters is when you can use my recommendations, advice and scribbles about something. I started the blog because my friends were beginning to ask where to buy clothes which were a little better for people and the environment. I think that more and more people are interested in this, but it’s still a jungle out there and incredibly hard to find.
My definition of “better” is very broad, and I often say that I subscribe to the broadest possible definition of sustainable fashion. I do so because my mantra is always that a little bit is better than nothing.

I would like to find a balance in the new year between my own wardrobe and borrowed clothes. And like last year,  I have a goal to up my visual side and take better photos. In the new year the blog is getting a make-over, and I plan to join a blog network. Another thing I would like in the new year, is to meet and talk to people who do the same as I; blog about being a conscious consumer, or just people who try to shop more consciously. These meetings inspire me so much and it always gives me new energy. So if you visit Copenhagen and fancy a cup of coffee, do not be afraid to write 🙂
The blog will continue to mainly be a guide on to how to buy clothes that are better for the environment and people. It is the communications about better clothes that I am passionate about, and every time I encounter a new brand who does things differently, I am excited. The blog is a place to share this enthusiasm. I wish you all a merry christmas and holidays where ever you are reading from.

fødselsdag johanne2

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Stort tillykke med fødselsdagen!

  Denne tid er sjovt nok tiden for blogovervejelser og alle mulige andre overvejelser om det nye år. Bl.a. skal jeg lade være med at arbejde fra 7 morgen til 24 aften i det nye år, så jeg er på nedtrapning i de her dage.

  Min blog genopstår i øvrigt, fordi jeg i går blev spurgt om jeg ville sælge siden (domænet), når jeg nu ikke brugte den aktivt. Jeg blev lige pludselig lidt bange for, hvad der skulle ske med altdetfine.dk i fremtiden, så jeg sagde pænt nej tak, gjorde siden aktiv igen og lavede en underafdeling under mit firma, så de ikke kan starte en webshop f.eks. under navnet og forsøge at tvinge mig til at sælge sitet efterfølgende. Så ved man da, at man har følelser for sin blog/sit domæne:-)

  God fødselsdag og glædelig jul i morgen

  • @Liselotte
   Ja det lyder til at du ikke var færdigt med dit domæne i hvert fald. Jeg glæder mig til at følge med og se hvad der sker derinde.
   Glædelig bag-jul til dig 🙂

 • Dejligt indlæg, og tillykke med fødselsdagen!

  Det er så inspirerende at læse om dine tanker om bloggen og for fremtiden. Jeg glæder mig forsat til at følge med.

  – og det med håret kender jeg. Nu synes jwg dog at det klæder dig rigtig godt med det lidt kortere hår.

  God jul

  • @Trine
   Tusind tak 🙂 Jeg glæder mig også til at læse med hos dig.
   Der er som sådan heller ikke noget “galt” med håret, og klipningen er ikke spildt, for den har været med til at jeg fik klargjort hvad jeg var mest til.

 • Kære Johanne.

  Jeg vil helt vildt gerne mødes med dig og drikke en kop kaffe 😀 Nu har du lavet sådan en åben invitation, så siger jeg sgu til, næste gang, jeg kommer til storbyen 😉

  Den der dag her i sensommeren, hvor jeg havde siddet og set The True Cost på netflix sammen med min mand, og vågnede op næste dag fuld af frustration, der var din blog noget af det første jeg fandt. Og det helt klart det, der fik mig startet op på en ny stil – starten på et bæredygtigt forbrug for mig og min familie. Tak for det <3

  Må vi ikke høre mere om, hvilket bloggernetværk og hvorfor? Personligt er jeg enormt glad for at skrive under eget domæne og egne regler 😉

  • @Mette – Det synes jeg klart at du skal gøre. Jeg gir!
   Jeg vil meget gerne fortælle mere, men det bliver først 4. januar. Jeg håber du vil synes det er lige så sejt som jeg. Jeg beholder både egne regler og domæne 🙂