Second-Hand Saturdays: Strikket sæt

Second-Hand Saturdays: Strikket sæt

Second-Hand Saturdays: Strikket sæt 150 150 BedreMode.nu

15.01.24 strik sæt3

15.01.24 strik sæt4

Så er det igen lørdag og jeg kører videre med #secondhandsaturdays. Denne gang drejer det sig om et strikket sæt, jeg var så heldig at finde i en traditionel genbrugs butik, nemlig Røde Kors i Haderslev af alle steder. Generelt synes jeg at genbrugsbutikker i Jylland er de bedste. Jeg kommer selv der fra, og har næsten kun formået at finde skatte uden for hovedstaden. Men tricket er at besøge dem ofte, og ikke have nogle forventninger til at købe hver gang.

Dette sæt fandt jeg i “dame” afdelingen. Altså sammen med sådan nogle virkelig kedelige (for ikke at sige rædselsfulde) spadsere dragter og sweater sæt. Men jeg faldt for stoffet og så straks potentialet. Og så havde jeg ledt efter et sæt længe. Nederdelen var oprindelig dobbelt så lang, men jeg valgte at lægge den op ved at tage noget af foroven og flytte elastik kanten ned. Det var en hurtig omgang godt hjulpet på vej af min overlocker. Generelt køber jeg ikke genbrugstøj hvor jeg skal ændre noget; det er ellers fristende når man er lidt god til at sy.

Men hvorfor er genbrug egentlig godt? Det forlænger levetiden ved at stykke tøj, og det er godt. Men kun hvis det faktisk er en reel erstatning for et ny-køb. Jeg havde længe været på udkig efter et sæt, og derfor var det et godt køb for mig. Derfor; genbrug er godt som et alternativ til shopping af nye ting, fordi det derved nedsætter mit forbrug af nyproduceret tøj – og i teorien alle andres. Det ultimative mål for at bæredygtigt forbrug, er for mange kogt ned til; at købe minde og bruge det vi har længere. Jeg er ikke enig i at det er det eneste, men det er en stor del.

15.01.24 strik sæt2Fredagen forsvandt godt nok pludselig for mig, men idag er en ny dag. Jeg delte dog denne artikel på facebook, med model og bæredygtigheds fortaler Ida Buchardi. Hun er sej og har gode synspunkter. Samtidig har jeg fundet en masse nye seje blogs via Trines nytårs link-love indlæg. Hvis nogle af jer har fundet vej derfra, så sig endelig hej.

ENG: I’m again doing #secondhandsaturdays again. This time with a second-hand coordinated outfit that I found in the town of my mother in law. I usually find the best things outside of the capital. This one is a wool/acrylic blend, and I shortened the skirt (from the top). Second-Hand shopping is good if it is an alternative to new shopping. This way you can decrease your purchase of new clothes, and use the ones you have longer. This is for many people the ultimate goal of sustainable consumption; to buy less and keep the things that are already produces for longer. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
  • Det er et virkelig fedt sæt! Hvis du ikke får det brugt så ofte og overvejer at skulle af med det, så giv lyd 😉

    • Hej Anne. Tusind tak.
      Det gør jeg ikke lige. Jeg bruger det ikke så meget som sæt, men elsker blusen. Og har ikke lyst til at skille de to ting ad, så når de skal videre, bliver det sammen.