Remixing my wardrobe: A mini capsule of 10 pieces

Remixing my wardrobe: A mini capsule of 10 pieces

Remixing my wardrobe: A mini capsule of 10 pieces 700 958 BedreMode.nu

mini capsule 10 piecesEfter at have fundet ud af hvad det er jeg godt kan lidt ved Capsule Wardrobe konceptet, tænkte jeg at det kunne være sjovt at lave en mini-capsule på 10 stykker. Jeg tænkte at jeg ville finde mine 10 absolut favorit items som passer til vejret lige nu i September. Fordi dét vejr er meget skiftende, var der også brug for nogle forskellige ting.

Hvis du missede det så læs her hvad mine tanker om capsule wardrobe er.

Alle tingene kan I se her over. Det består af 5 ting i bæredygtige materialer, 2 ting fra genbrug, en hjemmelavet og 2 konventionelle ting.

Det er meningen at disse 10 ting skal fungere som fundamentet for min september garderobe. Jeg kan sagtens mixe andre ting ind, men jeg prøver at forpligte mig til at udforske det fulde potentiale af disse ti ting. Når måneden er slut skal nogle af dem måske pakkes væk til det igen bliver varmere mens andre skal inkorporeres i efterårs garderoben.

For at komme igang med at remixe, besluttede jeg mig for at skabe 10 outfits kun med de har 10 stykker tøj.

10 outfits from 10 pieces bedremode.nuAlle outfits kan jeg se mig selv have på i løbet af måneden, og jeg tænker det er især godt at have på dage uden inspiration. Så er det bare at kigge på listen og vælge noget herfra.

my favorite outfitsHer er mine tre absolut favorit outfits. Jeg kan tydeligvis godt lide at have en form for jakke på. Både trench og blazer brugte jeg sommer jakker i løbet af sommeren, men nu fungerer de også godt indendørs.

my favorite outfits2Disse tre outfits er eksempler på en mere afslappet stil. Nogle dage har jeg bare brug for at smide to stykker tøj over hovedet og komme afsted. Måske en blazer kan komme på tale.

Når jeg skal skabe outfits der hjemme kan jeg se at jeg bruger en blazer langt mere end jeg egentlig gør i hverdagen. Det vil jeg gerne ændre på, for jeg kan godt lide hvordan det lige løfter et outfit. Jeg kan allerede komme på min. 5 andre kombinationer med disse 10 stykker tøj, og det er jo fantastisk. Det viser hvor meget kreativitet kan blomstre hvis man giver sig selv nogle rammer.

Hvilke outfits kan I bedst lide, og kunne I finde på at lave en mini-capsule selv?

ENG: I decided that I wanted to mix up my wardrobe and create a mini capsule of 10 pieces. I’ve been wanting to do this for a while, and now was the perfect time. Monday I shared what I like about the capsule wardrobe concept.
I picked my 10 favorite pieces that could work throughout the changing weather of September, and decided to mix 10 outfits from these 10 pieces. It was a fun exercise and I look forward to wearing all of them. Do you have a favorite?

 

 

 

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Godt gået, og især et af billederne minder mig om, at et sort tørklæde kan ændre udtrykket af en jakke radikalt.

  Den sorte silkekimono, der egentlig endte i hjemmetøjet, er rykket tilbage. For jeg så mig i spejlet i en butik i dag, og tænkte, at den vil være god til at gøre det samme under en skindjakke. Og den tanke fik jeg kun, fordi jeg lige havde skimmet dine billeder inden jeg gik hjemmefra, så tak:-)

  Den sidste lære af dine billeder er, at man ikke har brug for så mange sæt endda, hvis dem man har, er skarpe nok:-)

  • @Liselotte – sejt at du kunne bruge det til inspiration 🙂 Det er den bedste feedback at få!
   Og du har helt ret i at man ikke har brug for alt for mange sæt.

   Jeg tror dog at jeg vil lede efter en ny blazer, for elsker den i disse sæt, men synes den er lidt for stor når jeg får den på IRL… Og fra Thea’s søgen sidste år ved jeg at det ikke er let.

   • Den ser nu perfekt ud, din sorte blazer.

    Jeg tror, at hemmeligheden er at tænke i sæt, omkring 8-10 rigtig gode sæt pr. sæson. Derfor gik jeg lige mine “pakker” igennem og konstaterede, at der er to-fire fulde sæt i hvid og sandfarvet og tre fine kortærmede bluser/silkebluser, der danner gode sæt med helårsbukser.

    Et køb af en meget fin mørkeblå kortærmet bluse i dag giver et fuldt mørkeblåt sæt, som jeg savnede.

    Det giver virkelig mening at tjekke både det, der hænger i garderoben og det der ligger pakket væk for, om det giver mening at have de ting i garderoben.

    Det betyder, at jeg i realiteten ville kunne starte et købestop i dag og først evt. skulle skifte nogle få slidte ting ud næste efterår. Det kan være, at jeg skulle prøve det:-)

    Fremtidens køb bliver i hver fald endnu mere optimerede end tidligere. Jeg er blevet ualmindeligt kræsen.

    Og så var jeg en tur gennem & Other Stories og COS Frederiksberg Centret i dag. Og med meget få undtagelser som nogle sorte bukser, der er på vej med posten og sokker, så er jeg ved at være træt af deres kvalitet eller rettere det, at tøjet ret hurtigt kommer til at se træt ud.

    Jeg gider ikke betale 600-800 for en bluse med begrænset levetid i COS, når jeg med lidt tid på nettet kan få en meget bedre på udsalg sat ned fra 1400 til 700 kr., der vil kunne bruges mindst de næste 5 år. Så ligesom Ikea næsten aldrig bliver brugt, så vil jeg tænke på samme måde med den slags tøjbutikker i fremtiden. Opvaskebørster fra Ikea, og sokker fra COS, men ellers ikke:-)