My Picks – 19 summer sandals that are more sustainable

My Picks – 19 summer sandals that are more sustainable

My Picks – 19 summer sandals that are more sustainable 960 360 BedreMode.nu

Skal du have ny sandaler i år? Det skal jeg, og jeg troede egentlig at udvalget ville være ret lille, hvis de både skulle leve op til æstetiske og etiske krav. Men det tog mig ikke meget tid på nettet at finde 19 sandaler, som både var pæne, til at betale, og forsvarlige at købe. Der er lidt til enhver smag, så lad os bare springe ud i det.

15.05.04 Sandal guide1

 

1. Dream in Green, 546 dkk // 2. Birkenstock 521 dkk // 3. Dream in Green, 546 dkk // 4. Pikolinos 787 dkk // 5. Art* 667 dkk // 6. Kavat 800 dkk // El Naturalista 850 dkk

15.05.04 Sandal guide2

8. Birkenstock 649 dkk // 9. Ethno Cph 1299 dkk // 10. Art* 655 dkk // 11. Ethno Cph 1299 dkk // 12. Birkenstock 521 dkk // 13. Atp atelier 1350 dkk

15.05.04 Sandal guide3

14. El Naturalista 819 dkk // 15. Dream in Green 546 dkk // 16. El Naturalista 819 dkk // 17. El Naturalista 652 dkk // 18. El Naturalista 800 dkk // 19. Dream in Green 546 dkk

Gennemgang af de forskellige mærker:
El Naturalista – Et Spansk mærke som er kendt for deres arbejde med miljøvenlige materialer. De har egne fabrikker, bruger vegetabilsk garvet læder, rene farver, naturgummi og meget mere. Det er nok det mest veldokumenterede grønne mærke af alle jeg har vist. De kan prøves i kbh hos sko-sko.dk i valby.

Art* – Et søstermærke til El Naturalista, og de bruger de samme miljøvenlige læder kvaliteter, samt tænker over ting som genanvendeligt pap til deres æsker.

Birkenstock – Tysk mærke som vi alle kender, og de kan jo næsten fåes alle steder. Jeg har ikke kunne finde information om deres læder, men da det hele er lavet i Tyskland på egne fabrikker, kan man være mere rolig ved at forholdene er iorden.

Pikolinos – Dette Spanske mærke blev jeg introduceret for sidste år af min veninde. De har et omfattende CSR program, og bruger også kun vegetabilsk farvet læder, samt har høje standarter for arbejdsforhold i deres butikker. De kan fåes hos flere forskellige butikker landet over, og det er med at se på hjemmesiden hvor.

Dream in Green – De bruger ligeledes vegetabilsk farvet læder, og får produceret i egne fabrikker i Portugal.

Ethno Cph – Det er et lille dansk firma som jeg har fået øjnene op for. De bruger sælskin og læder. Sælskin er utrolig bæredygtigt fordi alle dele af dyret bliver brugt. Samtidig er det med til at støtte grønlændernes tradtionelle levevej.

ATP Atellier – Et svensk mærke, jeg har opdaget gennem webshoppen river&raven. De producere hos en lille lokal skomager i det sydlige italien, til forhold og løn de kan stå inde for. Samtidig er alt vegetabilsk farvet (og garvet må man gå ud fra)

Kavat – Endnu et svensk mærke, som har egen fabrik i Bosnien. Deres fabrik er blevet Eco-certificeret af EU, og de har fuld kontrol over forholdene. Alt læder er vegetabilsk garvet, og alle andre materialer er som minimum Oeko-tex certificeret og derfor fri for skadelige stoffer.

Mine favoritter
Hvis du stadig hænger på, vil jeg prøve at gøre rede for et par favoritter. Da jeg først gik igang med at grave, syntes jeg at udvalget var virkelig stort og det glædede mig meget. Der er op til flere par jeg godt kunne tænke mig, og hvis budgettet var til det, havde jeg nok anskaffet mig både et par sliders og et par sandaler med rem. Eller en praktisk og en fin. Men jeg kender mig selv godt nok til at vide at jeg kun bruger et par, og årsagen er simpel: nemlig at mine fødder får mønster efter de sandaler jeg går mest i, og det gør det mindre attraktivt at skifte. Vi når faktisk hen mod jul før mine fødder har helt samme farve.

Blandt favoritterne er nr. 14 og 18 fra El Naturalista. Jeg er meget overrasket over deres designs i år, da jeg ellers forbinder mærket med mere “fodformede” styles. Derudover skal jeg helt klart prøve Nr 2 fra Birkenstock og se om den også går fint til kjoler. Jeg er helt tosset med nr 11 fra Ethno, fordi jeg synes det er så sjovt med pels på sandaler, og så har de lige det ekstra twist som jeg godt kan lide at mit fortøj har. Så jeg skal ud og prøve sandaler, og så må vi se hvad det ender med.

Jeg håber I kan bruge guiden til noget? Jeg vil gerne hjælpe med at gøre det bare lidt lettere, at shoppe grønt og ansvarligt.

ENG: This is a big sandal guide, because I have been looking for one, and I know many of you have as well. All the brands I have shown are producing in Europe under good conditions. Most of these brands own their own factories, and vouch for the working conditions as well as the wages. All companies (apart from Birkenstock, where I could not find the information) uses leather that is vegetable tanned. And no I did not include any vegan options, sorry. But there is one with seal fur, how cute is that? So what is your favorite, mine is nr 2, 14 and 18.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
12 kommentarer
 • PIXELS & POESI 04/05/2015 at 10:18

  Hold da op, hvor er der mange gode muligheder at komme efter, uden at skulle gå på kompromis med æstetikken. Selv el naturalistas er ret diskrete og ikke for fodformede.

  Ift. Birkenstock, så fås deres sandaler både i læder og i materialet birkoflor, som vist skulle være bæredygtigt af en eller anden art. De er også billigere end læderudgaven. Jeg mangler egentlig ikke, men overvejer at købe et par hvide Arizona i år. Mine sorte gizeh fra sidste år er i birkoflor, og det har mine fødder det fint med, selvom jeg normalt kun kan gå i lædersko.

  Vil du ikke fortælle lidt mere om ethno cph? På en eller anden måde klinger sælskind og etisk ret modsætningsfyldt i mine ører, men måske det er en forældet holdning.

  • Fedt at vide mht birkenstocks. Det er helt klart et materiale jeg vil researche noget mere. Selv tror jeg at jeg vil gå efter læder udgaven, hvis det bliver dem valget falder på.
   Jeg har netop sendt en mail til Ethno, fordi jeg egentlig ikke ved ret meget om deres produktion, og det er jo lidt ærgerligt, og ikke særlig fedt for jer læsere (eller mig der er nysgerrig). I forhold til sælskin, så er det der gør det mere bæredygtigt i mine øjne, at jeg ved at alt af dyret bliver brugt, samt at det er et vildt dyr, hvilket betyder at der ikke er brugt resourcer på opdræt (Dyrehold i landbruget kan være en svinende proces, og man må gå ud fra at læderet til de fleste af disse sko er fra opdrættede dyr). Der er regler for hvor mange sæl som grønlænderne må dræbe; og det må ikke overstige det antal som de selv som samfund kan bruge, dvs spise. (Denne regel er de selv ret sure over, men jeg synes at det er en god regel) – Det er mine argumenter for at støtte grønlandsk sæl-skin, men det er som altid et personligt valg.

   • PIXELS OG POESI 04/05/2015 at 12:31

    Det er klart at der er nogle klare miljømæssige fordele ved skind fra vilde dyr ift. opdrættede dyr, men nu tænkte jeg mere på måden sælerne bliver behandlet på når de bliver fanget – men der er selvfølgelig også dårlige forhold for opdrættede dyr. Tak for svaret dog 🙂

    • Det var så lidt. Jeg synes generelt det er ærgerligt at det med dyre velfærd er så usynligt i forhold til læder. Det er som om man ikke forholder sig til at det er et animalsk produkt, fordi det er dødt. Især står det i kontrast til Uld, hvor der netop er kæmpe fokus på dyrevelfærd.

 • Tak for guiden, den er meget inspirerende. Jeg drømmer om et par sandaler med høje hæle, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at flade sandaler passer bedst til min hverdag… Jeg har tidligere købt Kavat sandaler til min datter, og jeg var meget tilfreds med kvaliteten, jeg ved dog ikke helt, om jeg er så vil med deres designs til voksne.

  Kender du tilfældigvis noget til Swedish Hasbeens ift bæredygtighed? Deres designs vil passe godt til min sommergarderobe.

  Tak for en god blog,
  Gitte

  • Hej Gitte. Jeg er så glad for at du kan bruge bloggen!
   Jeg havde fuldstændig glemt Swedish Hasbeens. Efter hvad jeg læser, så er de præcis lige så gode som nogle af de andre brands jeg har nævnt; vegetabilsk garvet læder, rent træ og produktion i små fabrikker hvor der er fuld kontrol. Så køb du bare sådan et par 😉 Men er de ikke hårde at gå i? (jeg har aldrig prøvet et par)

 • thefaircloset 05/05/2015 at 00:10

  Since you told me about this post, I was really looking forward to it! I must say, it is an impressive list! There must be something there for everybody. I agree with you on your favourite, the black gladiator sandal from El Naturalista, I’ve been eyeing them too. But I have my pair from last year, wich are still in very good condition and found an absolute bargain when I was surfing their site. Ofcourse I totally fell for that. I am a weak woman, when it comes to shoes! One last word about Birkenstock : although they are extremely comfortable, I cannot stand them anymore. Why, you might ask? It’s just that when you travel, you can totally piont out Dutch women by their Birkenstocks! Therefore, I only use them in or around the house. Well done on this list, I must say that it again. It makes me wish for a similar space to share a bit more about my stories and choices. I have been searching for a spring /summer jacket for two weeks (and ended up breaking the bank, but I will share that someday on instagram).

  • @thefaircloset – so glad you like it. It took a really long time to put together, but I am happy to inspire.
   I would have not done it, if I didn’t really need sandals, but I do. It sounds like you could skip it this year.
   About the Birks – I feel everyone has gotten a pair in the last couple of years, but maybe Dutch women has always had them?

 • Tusind tak for et super indlæg. Så ærgeligt, at jeg allerede har købt sommerens sandaler, men nu har jeg nogle firmaer at gå med efter næste gang jeg mangler sko 🙂 Tak for info!!

  • Så lidt. Og fedt at du ku bruge det, også selvom du var lidt hurtigt ude. Jeg er måske for sent ude, for da jeg igår ville bestille yndlingsparret hjem, var de ikke i min størrelse på den danske webshop 🙁

 • A+K/VenterPaaVinBlog 19/05/2015 at 22:15

  Sikke mange lækre bud, er selv på jagt, åh der er mange.

  – Anne

  http://www.venterpaavin.blogspot.com