Jeg bliver nødt til at overgive mig til en shoppeliste

Jeg bliver nødt til at overgive mig til en shoppeliste

Jeg bliver nødt til at overgive mig til en shoppeliste 700 958 BedreMode.nu

Jeg er ikke særlig god til at planlægge når det kommer til mine indkøb, især med tøj. Og meget af det bunder i at jeg har bildt mig selv ind, at jeg er så ung, at jeg ikke har en fast stil endnu, og godt kan lide at eksperimentere. Og det er til en grad sandt, men det er ikke hele sandheden.

En anden del af sandheden er nemlig at der er nogle ting som jeg bliver ved med at vende tilbage til, som jeg blive ved med at pinne på pinterest og sukke efter i butikkerne. Og nogle ithems har været på min mentale ønskeliste i flere år. Det tager jeg nu konsekvensen af, og laver en shoppeliste. Den er ikke nødvendigvis for 2015, men mere; ting jeg virkelig gerne vil have i min garderobe, og jeg ved at jeg har ønsket mig i flere år.

Først: Inspiration.
Her har jeg samlet en masse billeder som fortæller en historie om hvilke ithems jeg altid drages mod.

15.02.04 inspiration bukser og strik

Løse bukser, løs strik, rene silhuetter og sort, hvid, grå, navy og lidt beige. Casual tøj som man sagtens kan være præsentabel i.

15.02.04 inspiration jakker og striber Lyse jakker, igen casual følelse og lidt flere af de beige nuancer. Mixet med et godt skud striber.

Så: Behovs overvejelser

Jeg har reelt ikke brug for tøj; der er en masse i mit skab, og jeg er som sådan ikke utilfreds når jeg klæder mig på. Men der er stadig flere ting som jeg bliver ved med at “savne” når jeg står foran skabet om morgenen. Nogle har jeg savnet i flere år (trench coat) og andre er et nyere savn (den lange cardigan). Jeg har også brug for en pæn overgangs frakke, som er erstatning for en der blev slidt op. Det samme gælder sommer fodtøj. Jeg kan som regel kun have sandaler i to år, fordi jeg lever i dem i 6 måneder, og det tager bare hårdt på selv de bedste sandaler, og de nuværende er ved at være udtrådte. Jeg har snakket om tøj der ikke strammer på maven, og det behov kan forenes med min kærlighed for pæne løse bukser. En perfekt hvid skjorte og stribet trøje er ting der altid kan redde tøjkriser for mit vedkommende, fordi de går til alle underdele (om sommeren træder den hvide t-shirt også til, men dem har jeg nok af lige pt)

Endeligt: Selve listen

 • Trench Coat
 • Perfekt hvid bomulds skjorte
 • Lang grå Cardigan
 • Løs striktrøje
 • Løse bukser
 • Afslappet kjole
 • Sorte sneakers (gerne med blomster detalje)
 • KÆMPE vævet tørklæde
 • Sandaler
 • Pæn høj sko
 • Pæn uldfrakke
 • Perfekt stribet trøje
 • Sort mellem tykt bælte

Nogle vil være helt nye ting, andre vil være ting jeg har brug for at udskifte enten fordi min nuværende løsning er eller snart bliver udtjent. Cardiganen har jeg fablet om, så den fortjener lige en lille note; min mor er sat på opgaven, og jeg glæder mig til at bruge den næste vinter. Jeg tror hun køber uld her fra, og vi har valgt mønster. Ingen af dem fra min ønskeliste i efteråret kom på udsalg, men jeg tror også at jeg vil værdsætte en hjemmestrikket dobbelt. (ps min mor er en god strikker, og jeg stoler 100 % på at den bliver god)

Det er min klare intention at disse køb skal opfylde mine egene regler for “bedre” valg (se nogle af dem her), og derfor er jeg ikke sikker på, at jeg vil kunne finde dem alle i løbet af året, inden for budgetet. Jeg må dog “snyde” ved at købe stof til at sy en eller flere af tingene selv. Men så skal de laves så godt at det bliver fast del af garderoben. Grunden til det er at jeg har et helt semester med fokus på konstruktion, og jeg ved at det vil krible i mig for at sy ting til mig selv, og så kan jeg lige så godt være struktureret omkring det.

Må jeg så KUN anskaffe ting på listen? Nej, men det skal være et redskab til at minde mig selv om hvad det vigtigste er. Det er nyt for mig, men jeg glæder mig til at have en guide-line.

Hvordan ser jeres drømme-shoppe liste ud, og er det et redskab I bruger?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
10 kommentarer
 • Har også et par projekter i hovedet du mere end gerne må konstruere til mig 😉

 • Sejt Johanne – det er et smadder godt første spadestik, du har gjort dig der. Er sikker på, at du vil opleve at netop en shoppeliste vil gøre det nemmere at finde ind til kernen af din stil og at tøjkriser og den slags langsomt forsvinder ud af hverdagen. Af erfaring vil jeg dog råde dig til 2 ting (håber at det er ok – er ikke for at være bedrevidende, men taler af bitter erfaring!). 1. Pas på, at det ikke bliver for korrekt. Jeg endte selv i en “fransk kasse”, da jeg først startede med at planlægge. Jeg siger ikke, at din nuværende liste er for korrekt, men man vælger nemt de ting, som normen for en klassisk garderobe indeholder 🙂 Så vær ikke bange for at vælge en lidt mere “kantet” version af de klassiske elementer. 2. Revurdér listen løbende og gør den mere specifik i takt med, at du falder over konkrete kandidater. Det gør det meget nemmere at indentificere, hvad man falder for igen og igen = finde sin stil.

  Glæder mig til at følge din liste – og til at se de “bedre” bud på, hvad der skal flytte ind hos dig! Er helt sikker på, at der er mange, der kan blive inspireret netop fordi din liste indeholder mange elementer, som man sikkert har / gerne vil have i garderoben.

  • Du må endelig komme med råd, jeg er jo helt grøn udi at lave sådanne lister. Du har nok ret i at jeg har valgt meget klassiske ithems, og håber jeg kan styre det i en moderne eller kantet retning. Hvis jeg kender mig selv er der størst fare for at det bliver for “preppy” som er det jeg tit føler er trygt.
   Men vil snart vise mit bud på den “perfekte” (og uopnåelige) trench, som ikke er helt klassisk 🙂
   Jeg er glad for at du vil følge med! Og kom endelig med flere råd, eller konkrete tips

   • Det er jeg glad for – gider ikke virke belærende, nemlig 🙂

    Jamen det må jo smaddergerne være klassisk – men klassisk er ikke i sig selv en fuldtræffer. Min pointe er bare, at det ikke er sikkert, at du vil befinde dig lige godt i alt det, der super klassisk. Nogle gør uden problemer, men for andre, inkl. mig selv, er der visse variationer. Jeg duer fx ikke til en klassisk trench eller alt for taljerede kjoler, da det bliver for “pænt” til mig. Ej heller pressefolder på bukserne – derimod kan jeg godt blive blazere i klassisk snit og med knapper, foretrækker helt klassiske ballerinasko osv. Giver det meningen? Når man er “stilforvirret”, som jeg var for et godt ord, er det altså fristende at kaste sig ud i det klassiske. Men det virkede ikke for mig. Hvis jeg var dig, ville jeg derfor kaste mig ud i at prøve en masse tøj i butikkerne og prøve de ting, du evt. køber af i en masse kombinationer. Det er som regel det, der afslører, om det også er en god idé i praksis.

    Du skriver, at du vil vise en uopnåelig trenchcoat – hvorfor egentligt det? Handler det ikke om, at du netop skal i gang med at bygge garderobe. Det uopnåelige er vel ikke relevant i den her henseende? Tænker på, om det evt. har noget med budget og prioriteringer at gøre? Tingene på listen er alle sammen dyre (eller kan blive det). Jeg synes personligt, at det kan være svært at få råd til det hele. Måske du kan lokalisere 1-3 ting, du vil satse på. Fx den grå cardigan, som du mangler at få i hus, og så starte der. Med god kvalitet som fx Aiayu, gør det ikke noget, at det tager tid at bygge garderoben op. Giver det mening?

    • Jeg er helt på linje ift det klassiske, og det klassiske med et tvist. Jeg har to par “habit bukser”, det ene er så klassiske som det kan blive, og det andet par har mere kant, og nogle markante lynlåse. Jeg er mest glad for par nr 2, som var et lyst køb, og bruges ofte (når maven tillader det)
     Så det er altid super at blive mindet om – og ja gå efter ting der er lidt anderledes. Ved ikke at kigge i alle butikker, tror jeg også det kommer af sig selv. Hvis der findes et ithem fra listen i en mere bæredygtig udgave, så er chancen at der ikke findes så mange andre alternativer. Hvilket også er grunden til at jeg tror det kommer til at tage mere end et år at få opfyldt det hele.

     Når jeg siger uopnåelig, tror jeg det er på samme niveau som da du, ovre på Ganske Enkelt, skrev om en dyr designer blazer. Som I, jeg tror ikke jeg i de næste par år kommer til at finde det forsvarligt at bruge 4000+ på et enkelt stykke tøj. Selvom jeg sagtens kan se berettigelsen for det, men det er stadig en mental barriere.
     Den grå cardigan er heldigvis på vej, og bukserne der er løse men pæne er noget af det første der fokuseres på. Måske skal der endda hoppes ud i et print her.