How I feel about being influenced by trends

How I feel about being influenced by trends

How I feel about being influenced by trends 150 150 BedreMode.nu

15.06.20 sommeroutfit 1

15.06.20 sommeroutfit 2Top H&M Conscious Old – Pants from my exam collection – Organic fabric from Siebenblau, Sandals from Lilimill

Sommeren kan ikke rigtig finde ud af om den er på vej eller ej. Men weekenden var lidt bedre, og der havde jeg igen mine hjemmelavede bukser på. Det er nok det stykke tøj fra min lille eksamens-kollektion som jeg er mest glad for, og jeg tror de kommer til at hænge på mig hele sommeren. Jeg havde sat dem sammen med en basis top i øko bomuld fra H&M Conscious.

Denne buksesilhuet er lidt sjov – det er hvad man kalder en culotte, og for to år siden så vi dem første gang i modebladene. Da var jeg ikke overbevist om at det ville være pænt til nogen, og slet ikke mig. Men med tiden har jeg set dem så mange gange, at jeg blev nødt til at have mig et par. Trends er meget mindre inden for den bæredygtige modeverden, og personlig stil hyldes i højere grad. Hvilket er fantastisk! Selv er jeg dog stadig utrolig influeret af trends, og selvom det tager nogle år at komme med på dem, så kan jeg mærke at min æstetik formes meget af hvad jeg ser omkring mig. Heldigvis har jeg også en fornuftig side, som gør at jeg ikke hopper på alt hvad der ser pænt ud på andre. Jeg bruger tid på at mærke efter om det er det rigtige for mig, og om det vil have lang levetid i min garderobe. Og det tror jeg at disse bukser vil ha. Overvejer endda at lave endnu et par som er helt lange og lyse. Men i bomuld så jeg kan farve dem hvis jeg alligevel bliver træt af lyse bukser.

Det var lidt af mine tanker omkring trends – hvad er jeres forhold til trends? Kan I mærke at de påvirker jer, eller handler det meget mere om personlig stil?

ENG: This is a small post explaining my relationship with trends. Case in point are these pants, the silhouette called culottes. I saw them first a few years ago in fashion, and never thought I should wear them. But fast forward and I became influenced enough to make my own pair. And I love them. They are so comfortable, and I believe they will last a long time in my wardrobe. I must admit to being influenced my fashion trends, but i do have a rational side that forces me to think twice whether something would suit me for long. I think this is important if you want to think sustainability. What is your relationship to trends?

15.06.20 sommeroutfit 3

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Trends får ofte en dårlig presse, men de er også det, der kombineret med ens egen stil gør at man ser nutidig ud. En ting der er særlig god, når man ikke er 25 eller bare tæt på:-)

  Hos mig er Vogue UK vigtig ved sæsonskifte, men også deres årlige “Ageless” nummer som er i butikkerne lige nu. Det er trends så at sige gennemtygget, så man kan se holdbarheden i dem.

  Og jeg er meget glad for mine sorte culottes, som virker meget solide, men bare er fra H&M Trend (i vinters). De er marginalt længere end dine, og da jeg er relativ høj, så fungerer det ret godt.

  • @Liselotte. Fedt med tippet til et ageless nummer. Det kiggede jeg faktisk på i dag, netop fordi du havde sagt det. Jeg har ikke et specifikt sted jeg kigger efter inspiration og trends, men kan mærke når der er noget jeg bliver tiltrukket af, så er det fordi det kommer frem flere og flere steder.

   Altid dejligt at høre hvordan du bruger ting i din garderobe. Jeg forestiller mig den som lille, men virkelig godt udvalgt og super høj kvalitet! 🙂

 • Min garderobe er ikke lille på et Thea eller Trine niveau. Jeg har ca. 70 stykker tøj og ca. 30 tørklæder, tasker, bælter og sko. Om det er lidt eller meget er jo op til den enkelte.

  Du bruger en stribet top til dine culottes. Måske kan jeg også bruge den nye stribede fra Ganni til mine? T-shirten i økobomuld fra Filippa Ks herreafdeling, som vi skrev om forleden, har været min foretrukne top til mine. Jeg bruger en lysegrå af dem til sorte culottes eller en mellemgrå sweatshirt fra Graumann, som jeg fik rigtig billigt.

  Men det vildeste køb er mine nye briller (er mega nærsynet), de er fra Lindberg og er sorte og runde. De bliver rigtig gode sammen med de sorte culottes:-)

  Og vedr. det Ageless nummer af Vogue, så kan jeg rigtig godt lide 90’er modellerne, der er en artikel om, og deres meget minimalistiske stil, som de har på på billederne, og serien med Stella Tennant er også rigtig fin.

  • Nej det var jeg faktisk heller ikke om jeg vil kalde lille, men har ikke selv overblik over noget antal. Men så længe man er glad for det hele, er det vel det det i bund og grund handler om. Jeg syntes at striberne passede godt, men har også brugt en grå t-shirt en del med de her bukser. Nu glæder jeg mig bare til at temperaturen permanent stiger et par grader, da jeg godt kan blive lidt kold om anklen.

   Lyder fedt med brillerne. Også lidt meget intellektuelt, men det er jo kun en god stil.

 • thefaircloset 24/06/2015 at 16:27

  Karl Lagerfeld said it once:”Trendy is the last stage before tacky”. Trends that last more than one season have way of sneaking up on you, though. I am a very slow follower, as I need a lot of time to adapt to trends. I am more focused on developing a personal style now. That makes everything a lot easier, I must say. I can easily say no to lacey, shiny and flowery things,as I know they don’t work for me.