Guide: Studenterkjoler med samvittighed

Guide: Studenterkjoler med samvittighed

Guide: Studenterkjoler med samvittighed 700 958 BedreMode.nu
14.06.16 studentertøj 1

Foto: Rachel Kollerup

Jeg har brugt søndagen på at sy studenterkjole til min smukke søster, der bliver rød student den 25. juni. Det er sjovt at sy den til hende, og så ved man jo også at den er lavet under ordentlige forhold (af en ulønnet, uuddannet hobby skrædder). Derfor vil jeg tillade mig at lave et lille indlæg til alle de kommende studenter der ude.

Forleden (okay tilbage i maj) var jeg i Køge og interviewe en designer ved navn Rachel Kollerup, og jeg er midt i at renskrive det spændende interview. Hun har virkelig meget at byde på, og nogle gode synspunkter. Og så laver hun smukt tøj. Blandt andet denne kjole, som med det samme fik mig til at tænke på sommerens studiner, eller dimitenter (hedder det ikke det når man er færdig med uni??). Den er lavet i yndlingsstoffet Tencel, og vil være sådan en man kan have i skabet til mange år frem. Heldigvis er hvid jo en farve der næsten altid findes et sted i modebilledet, og ellers er der flere lejligheder i livet der kalder på hvidt.

Rachel tænker hele vejen rundt om sit tøj; både materialer, produktion, forbrugeren slid. Hendes mål er vel overordnet at skabe tøj som vi har i rigtig mange år, og som holder sig pæne i lige så lang tid. (men mere om det i selve interviewet).

14.06.16 studentertøj 2

Hvis jeg blev student i år ville jeg helt sikkert bruge lejligheden til at købe en kjole (eller lignende) som kom fra et ansvarligt mærke, så jeg kunne være glad for at have den i skabet i mange år. Hvis man er sent ude har jeg samlet lidt inspiration her under. Selv blev jeg marineblå student (HTX) og derfor fylder den blå inspiration meget. Både tøj og sko er fra “bedre” mærker. Hvilket får mig til at tænke at jeg burde skrive noget mere omkring sko.

14.06.16 studentertøj

 

1 Bluse: People Tree // 3 Sandaler ATP // 2 Shorts: ASOS reclaimed // 5 Kjole: Tricotage // 6 Sko: TOMS // 4 Hvid Jakke: People Tree // 7 Blå Jakke: Valentine Guathier // 10 Sneakers: Veja // 9 Kjole: People Tree // 8 Armbånd: Dogeard

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar