God fødselsdag Johanne – værsgo at tænke over livet

God fødselsdag Johanne – værsgo at tænke over livet

God fødselsdag Johanne – værsgo at tænke over livet 900 1200 BedreMode.nu

bedremode-fodselsdag-2016_4

bedremode-fodselsdag-2016_1

I dag er det min fødselsdag, og den dag bruger jeg altid til at vende blikket indad, og dele mine mål for mit liv og bloggen.

2016 har været fantastisk. Jeg ved ikke om det største højdepunkt har været Sustain Daily’s gode modtagelse, de mange nye venner jeg har fået der igennem, da jeg fik min drømme praktikplads eller da DR skrev og derved gav vildt meget anderkendelse her til bloggen.

Alt sammen viser det mig, at jeg har fat i den lange ende med det her bæredygtigheds fokus blandet med kærligheden til tøj og materialer.

Jeg har stillet mig selv nogle spørgsmål, helt interview agtigt, for virkelig at sætte nogle ord på både det forgangne år og det kommende.

Hvordan havde jeg det som 24-årig?

 • Hvad føltes godt? Det føltes godt at have mange bolde i luften og at connecte med en masse seje mennesker. Ikke alene har jeg fået en god veninde og business partner i Emma, men jeg har også mødt utrolig mange nye mennesker – der er en kæmpe undergrund som kæmper for at gøre bæredygtighed mainstream.
 • Hvad føltes mindre godt? Netop på grund af de mange nye bekendtskaber har jeg ikke været så god til at holde kontakt med gamle venner og veninder. Det er en balance jeg skal lære at finde næste år, for mine sociale kvoter bliver så hurtigt fyldt op, at jeg også skal gøre plads til folk jeg kender og elsker, og ikke kun bruge den på nye spændende bekendtskaber.
 • Hvad var du stolt af i år? Jeg er stolt af det vi har startet med Sustain Daily. Jeg er også stolt af at have haft en næsten sygdomsfrit år fordi jeg har lært min krop bedre at kende.
 • Hvad var den største udfordring i år? Det har været rigtig svært at jeg halvdelen af tiden følte at jeg spildte tiden på mit studie, men samtidig godt vidste at jeg havde brug for det.
 • Hvad har du lært i år? I år har jeg lært at det er muligt for mig at have travlt – rigtig travlt endda – uden at blive syg. Tidligere har travlhed næsten altid betydet at min krop bukkede under på et tidspunkt. Det tidspunkt er ikke kommet i år, og jeg tror det hænger sammen med, at jeg er bedre til at prioritere min træning og lytte til min krop – og at jeg elsker det meste af det som jeg har travlt med.
 • Hvad var mine mål for året, hvad skete, hvad skete ikke? Det var mit mål at komme i praktik hos en mega sej bæredygtig virksomhed. Det skete, og hvilken én. Det var også mit mål at gøre færre ting men gøre dem bedre. Det er jeg ikke så god til, for jeg er en omvandrende brainstorm. Nye ideer popper konstant op, og måske er det godt.

bedremode-fodselsdag-2016_2

Hvordan vil jeg gerne have det som 25-årig?

Det var lidt et tilbageblik, men heldigvis giver en fødselsdag også anledning til at kigge fremad. Som jeg lige nævnte er jeg en omvandrende brainstorm, og jeg får hele tiden nye ideer. Derfor vil alting sikkert også ændre sig i løbet af året som jeg får nye ideer…

 • Hvad vil du gerne have mere af næste år? Jeg vil gerne have mere tid med dem som betyder noget – være bedre til at skrive dem ind i min kalender og gøre noget godt for dem. Forhåbentlig kan det kombineres med ønsket om at gå flere ture og passe endnu bedre på min krop og mit helbred.
 • Hvad vil du gerne have mindre af næste år? Dårlig samvittighed. Jeg har følt rigtig meget dårlig samvittighed i det seneste år – fordi jeg nok hele tiden følte at det jeg lavede, tog tid væk fra noget andet. Bloggen og Sustain Daily tog tid væk fra skolen, og tid væk fra min kæreste og venner. Og skolen tog tid væk fra Sustain Daily.
 • Hvad vil du gerne prioritere næste år? Næste år vil jeg gerne blive bedre til at prioritere tid til de enkelte ting jeg gerne vil. Mit håb er, at hvis jeg sætter egentlig tid af til de søde mennesker i mit liv, vil jeg ikke have så dårlig samvittighed over at arbejde så sindsygt meget som jeg har planer om.
 • Hvordan vil du gerne føle i min business? Jeg ser Sustain Daily som min business, og i 2017 skal bedremode også være min business. Jeg vil gerne føle mig fuld af energi og muligheder. Samtidig vil jeg også gerne føle mig værdifuld. At det jeg skaber gennem de forskellige platforme, har værdi for dem det er tiltænkt. Jeg tror at hvis der ikke er nogen tvivl om værdien (fra min side) har jeg heller ingen kvaler ved at tage en ordentlig pris for det.
 • Hvordan vil du gerne føle omkring din kreativitet? Hmm – min kreativitet er ikke noget jeg tænker så meget over, men jeg vil nok gerne anderkendes for den. Jeg vil også gerne udfordre min kreativitet og ikke mindst min æstetik.
 • Hvordan vil du gerne føle omkring du helbred? Jeg vil gerne føle at jeg ikke behøver at tænke over mit helbred. Jeg har i mange år set mig selv som kronisk syg, uden rigtig at vide hvad jeg skulle gøre ved det. Nu ved jeg det, og det vil jeg gerne gøre endnu mere ved. Jeg vil gerne hen til et sted hvor jeg ikke er nervøs for om jeg får det skidt igen – og hvor motion er en vane og noget jeg nyder (der er stadig lang vej)
 • Hvordan vil du gerne føle i din hverdag? Jeg vil gerne føle at der styr på tingene, og både tid til at give den en ekstra skalle eller tage en pause alt efter hvad jeg har behov for. Jeg vil også gerne føle mig lidt mere organiseret så jeg ikke glemmer så mange ting.. Det ved jeg at min kæreste også vil ønske.
 • Hvad vil du gerne opnå næste år? Jeg vil gerne skabe en business som faktisk er bæredygtig. Og være med til at støtte andre som ønsker det samme.
 • Hvor meget vil du gerne tjene i det næste år? Jeg lytter til den fantastiske podcast “Being Boss” og derfor skulle det her spørgsmål med. Jeg vil gerne tjene nok til at jeg synes livet er sjovt. Jeg vil især gerne tjene nok penge til at transport til min familie eller et smut til Berlin eller Malmö ikke føles som en kæmpe investering. Netop det med at tjene penge er noget jeg tænker rigtig meget over lige for tiden.

Studietiden er forbi, og det samme er de trygge rammer som SU’en skaber. Jeg har sagt farvel til tanken om dagpenge, fordi det ikke harmonerer med alt det jeg gerne vil med bloggen og Sustain Daily.

Drømmen er at opdele mit arbejdsliv i tre dele som alle sammen understøtter hinanden:

Drive Sustain Daily – Hjælpe bæredygtige tøjvirksomheder – blogge på bedremode.nu

Delenes størrelse kan varrieres alt efter hvad der viser sig at fungere bedst.

bedremode-fodselsdag-2016_3

Det var lidt om mine tanker lige nu – i dag er jeg hoppet i samme outfit som I ser her på billederne, og min plan er at lave konfekt med min søster. Den smukke sweater er fra Aiayu, og hvis den virker genkendelig, er det fordi det er en brigida bare med lange ærmer. Den hedder Juna og den er dejlig.

Outfit: 
Sweater i lama uld fra Aiayu
Stribet trøje i økologisk bomuld fra Aiayu
Jeans fra Veras Copenhagen (oprindeligt monki)
Støvler – gamle som har fået en make-over

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar