Fløjl: En vintertrend jeg elsker og bedre alternativer

Fløjl: En vintertrend jeg elsker og bedre alternativer

Fløjl: En vintertrend jeg elsker og bedre alternativer 2000 1333 BedreMode.nu

I min december capsule har jeg valgt hele to par fløjlsbukser. Det må være tegn på at jeg er blevet totalt bidt, og jeg får så mange komplimenter for de bløde bukser, at andre også må være bidt.

Genganger i modebilledet

Fløjl er sådan et materiale som kommer igen med jævne mellemrum. Derfor er der også masser af det at finde i genbrugsbutikker rundt omkring. Hvis du vil dykke ned i historien af fløj, så kan du gøre det her, men hvis du bare vil se nogle seje historiske looks med fløjl så se her og her.

Men fløjl er altså kommet igen i 2018, og jeg forstår det godt; blødt og varmt. Ja tak. Lidt shine og pæn overflade. Dobbelt ja tak. Mit yndlingslook står Emily Salomon for, men jeg tror desværre ikke hendes bukser er “bedre”.

Jeg har fundet nogle bedre alternativer hvis du også er på udkig efter materialet. Jeg anbefaler ikke overraskende økologisk bomuld.

Bedre alternativer af fløj

Aiayu

Vi starter med et af mine yndlingsmærker, nemlig Aiayu. De har i år lavet en fløjsserie og jeg har været så heldig at få et par af deres bukser. De er bløde, smukke og selvfølgelig god kvalitet. Dog måske lidt store i størrelsen, og jeg overvejer at sy dem ind og vil derfor anbefale at du går en størrelse ned i bukserne. Det er fedt at starte med Aiayu fordi de er nogle af dem der er så tæt på 100% bæredygtig som man næsten kan være.

Øko-jakker fra Zalando

Jeg har også været på Zalando og spotte et par mega fede fløjlsjakker. Ih den orange sag fra Weekday trækker i mig. Fælles for begge disse, er at de er lavet af økologisk bomuld. Og så ved vi nok ikke meget mere om produktionen end det.

Smart fløjl fra Other Stories

Tidligere på året prøvede jeg faktisk de bordoux bukser fra Other Stories, men fordi de var for tæt på mine lyserøde i stilen lod jeg dem hænge… Nu fortryder jeg lidt, men så er tippet i hvert fald givet videre (jeg var str 40). Other Stories har en del smukke fløjsting i økologisk bomuld.

Skinny bukser fra Patagonia

Jeg var overrasket over at finde disse bukser på Zalando, men de skal helt sikkert med i guiden. Patagonia scorer også rigtig højt når vi snakker bæredygtighed, og hvis du er til stramme bukser, så synes jeg faktisk disse er et rigtig godt bud. De kalder dem outdoor bukser, og jeg får næsten lyst til en travetur.

Fairtrade fløjstøj fra People Tree

Et andet mærke som går all-in på bæredygtigheden er People Tree som også har lavet en ganske fin fløjlslinje. Både kjole, bukser og nederdel er navy blå og sikkert mega god kvalitet.

Sy selv i økologisk fløjl

Hvis du gerne vil sy selv, så har jeg også et tip til dig. Jeg er fan af den tyske stof-webshop Siebenblau, og de har en del lækre farver i økofløjl. Jeg brugte selv denne webshop da jeg skulle sy min eksamens kollektion og var tilfreds med både kvalitet og især service.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne