12 “bedre” efterårsjakker

12 “bedre” efterårsjakker

12 “bedre” efterårsjakker 900 1600 BedreMode.nu

Jeg fik et fint spørgsmål på instagram, og det tænkte jeg at vi lige så godt kunne lave et blogindlæg ud af. For måske står du også og mangler en efterårsjakke? Hvis du læser med her, har du måske også en idé om at den gerne må være lidt mere bæredygtig?

Okay, nu gætter jeg bare på dine vegne. Måske finder du intet på kollagen som passer til dig, og så vil jeg meget gerne høre fra dig hvad du så søger. Selv fandt jeg jo en jakke i genbrug, og den vil jeg nu bruge med min patagonia nanopuff indenunder.

12 bedre efterårsjakker

Jeg har både valgt noget til den klassiske, den legesyge, den praktiske og den farverige. Mon der også er noget for dig?

12 bedre efterårsjakker

 1. Frakke i 100% uld, lavet ansvarligt i Europa – og er et nyt mærke som River og Raven har taget ind. Altså det er ikke nyt, men nyt i dén butik. Hvis du er til mega smukt håndværk så er denne sagen.
 2. Parka i økobomuld og genanvendt polyester fra Armedangels. Perfekt til cykelturen, traveturen og alle de andre tidspunkter hvor det danske efterår giver os lidt fugt og regn – men uden at miste stilen.
 3. Endnu en uldfrakke fra Filippa K. Alt ved denne frakke er genanvendt og samtidig lavet til at holde i over 10 år. Det er hvad jeg kalder klassisk med et twist og helt klart en investering.
 4. Feminin frakke i økobomuld. Signatur prikkerne afslører at det er fra Ecouture som også producerer ansvarligt i Europa, og det er en af deres mere afdæmpede styles. Den er lækker økologisk bomuldssatin både uden på og indeni.
 5. Blå fløjsjakke i økologisk bomuld fra People Tree. Denne er nok til det tidlige efterår og ellers som en coatigan. Jeg har taget den med, fordi den minder mest om min egen shiny bomber, og fordi man aldrig kommer uden om People Tree.
 6. Uldjakke i flot blå nuance. Lavet hos Another View og i dead-stock materiale, dvs stof som lå og samlede støv et sted. Kan med fordel også bruges som “coatigan” til vinter.
 7. Grøn parka i vandafvisende økologisk bomuld. Det er et lille Dansk mærke der står bag de fine og praktiske jakker. Jeg har mærket dem og de vejer ikke noget og er utrolig åndbare hvilket er et godt alternativ til en regnjakke.
 8. Eventyrlig regnjakke i regenereret nylon. Det flotte print er lavet af kunstneren Sybilla og produceret af Spanske Ecoalf. Jeg har ikke prøvet deres ting, men er evigt fascineret af deres overtøj der altid er lavet i de mest bæredygtige materialer.
 9. Knaldrød uldjakke i økologisk uld.
 10. Rød bomberjakker i merino uld, lavet ansvarligt af den Engelske designer Christopher Raeburn. Også et bud på en mere spændende efterårsjakke.
 11. Blommefarvet jakke i økologisk uld. Begge de fine farvede jakker er fra Lanius som efter min mening står for efterårets mest farverige bud på bedre frakker. De kommer i forskellige tykkelser men er alle lavet i GOTS certificeret økologisk uld og produceret ansvarligt.
 12. Gul regnfrakke fra Thought. Kan du fornemme et tema? Jeg ønsker mig en ny regnjakke, og selvom det ikke er nødvendigt (har en der stadig er tæt og god) så er jeg tiltrukket af de meget farverige af slagsen. Regnvejrs blues skal kureres med farver, og den gule her i økologisk bomuld med vandafvisende coating er et fint valg.

Hvis jeg havde denne jakke samling ville der ikke være plads til meget andet i min capsule, men det ville være det værd. Men jeg prøver at begrænse mig som det er øvelsen, og lader jakke shoppingen være op til dig.

Har du en efterårsjakke, eller er du på udkig efter en?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
10 kommentarer
 • Vildt flotte jakker! Siden det danske efterårsvejr, eller vejr generelt, skiftet så nemt er jeg glad for at have et par at skifte imellem. Har samlet mig en god blanding, alle fra genbrug, gennem årene: trenchcoat, læderjakke, regnfrakke og foret uldfrakke. Drømmer dog om en lækker praktisk jakke – Patagonia og Fjallraven laver nogle ret lækre nogen. Det må blive på drømmelisten indtil pengene rækker 🙂

  • Glad for at du kunne lide udvalget. Jeg kan også godt lide at have noget at vælge imellem. I det mindste regntæt og ikke 😉
   Og ja det er godt at have noget på drømmelisten. Så er det lettere at sige nej til det unødvendige

 • Nr 10 er sindsygt flot!
  Selvom jeg godt kunne tænke mig en klassisk peacoat, så mangler jeg ikke jakker overhovedet! Alt mit overtøj er fra secondhand på den ene eller anden måde, primært loppemarkeder og genbrug og et enkelt mega scoop på trendsales. Nårmen, det jeg ville spørge om, og det bliver måske et lidt kringlet spørgsmål: 2 af mine yndlings efterårsjakker er den klassiske burberry trenchcoat og Barbour beauforts jakke, de er så vidt jeg ved, begge produceret i England (eller inden for EU), jeg har haft dem i henholdsvis 4 og 9 år. Måske er det fordi det (for mig ) er meget klassiske jakker, eller fordi min smag ikke skifter så meget. Men hvordan har du det med bæredygtighed overfor et klassisk eller holdbart design?

  • Jeg synes også nr 10 er mega flot.
   Dejligt spørgsmål.
   Jeg anderkender at bæredygtighed er mange ting, og holdbarhed er en af tingene. Jeg synes et holdbart design er en vigtig faktor, men tror bare ikke på at vi kan bedømme hvad det betyder for alle mennesker – derfor er det svært at vejlede omkring generelt.
   Jeg har selv en Burberry trench på min “one-day-if-i-get-rich” liste, netop pga de klassiske kvaliteter – men også kun dem der er lavet i England, fordi jeg ved bare at jeg ikke ville blive glad for noget der ikke var lavet ordentligt. Men ofte er de rigtig lækre klassiske ting lavet med omtanke – i hvert fald for de mennesker der har lavet dem. Det tror jeg også skinner igennem i designet og kvaliteten.
   Så ja snørklet svar, håber det kunne bruges.

   • Tak for et lang og godt svar. Jeg spørg bare af fordi jeg til tider har svært ved at finde noget specifikt, fra et bæredygtigt brand, og i stedet leder efter noget hvor kvaliteten så, forhåbentlig vejer op for det. Kan i øvrigt anbefale at kigge forbi episode, når/hvis du på et tidpunkt sætter jagten på en burberry ind, de har som ofte nogle hængene. – og min personlige erfaring siger at vintage modellerne er virkelig solidt lavet!

    • Du får mig aldrig til at sige at holdbarhed vejer op – men tror man må se mere nuanceret på hvordan ting er lavet. Det er jo ikke sådan at alle brands jeg ikke skriver om er lavet under dårlige forhold. 😉 Men hvis du køber det brugt, er det jo godt i sig selv.
     Jeg holder mig desværre fra Episode, fordi jeg ved first hand, at de har ret dårlige arbejdsforhold for deres ansatte. 🙁

 • Jeg købte en trenchcoat som forårs- og efterårs- og regnjakke i april fra Thought:

  https://www.wearethought.com/renee-organic-cotton-trench-coat/

  Jeg har dog fået en skrædder til at fjerne de fastsynet håndledsvarmere i begge ærmer, da jeg synes, at de følte ubehagelige på hænderne.

  Jeg har i flere år ønsket mig en uldfrakke, så hvis jeg havde råd, havde jeg købt nr. 9 i lysegrå.
  Jeg har bare mere brug for en vandtæt vinterjakke, og jeg har allerede kig på en fra et bæredygtigt mærke i god kvalitet til en forholdvis fornuftig pris. Så der står en grå uldjakke på ønskesedlen til efteråret næste år.

  • @Lene
   Uh det er også en fin trench fra Thought. Og forstår godt behovet for vandtæt kommer først. Så må uld jo komme på listen. Det du beskriver skulle være til at finde hvert år 😉

 • Rigtig lækkert udvalg 👏
  Jeg er på udkig efter den perfekte mørkegrønne/flaskegrønne eller rustrøde uldfrakke…måske faktisk mere til vinteren end efteråret, dog.
  Og så en læderjakke – og din er jo virkelig lækker, der skal bare lige spares op, så det bliver nok til næste efterår 😉

  • Det kan være rigtig svært hvis man har en specifik farve i tankerne. 😉 Så er trendsales og andre genbrugsportaler måske mere løsningen? God jagt 😉