Bæredygtige materialer Guides

Trend: Green Denim

Topshop har gjort det, H&M gør det igen, Gina Tricot har gjort det, G-star gør det hele tiden, og Levi’s mener de har gjort det hele tiden. Prøver at lave Denim produkter der er mere “grønne”. Og det kan man da godt forstå, for som jeg har skrevet om før, så er produktion af denim udskældt for at være meget forurenende.

Firmaerne går til det lidt forskelligt. Nogle fokuserer på mindre vandforbrug og lukkede systemer, andre på at bruge genbrugt bomuld.

I denne tid udkommer to kollektioner der fokuserer på netop det. (Og havet – læs videre hvordan) Jeg har faktisk nævnt dem, men tænkte at jeg ville vise lidt billeder også, samt skrive lidt om hvad der gør dem bedre. Jeg ville ønske jeg kunne tage ind i butikkerne og se tingene selv, men indtil videre må jeg nøjes med nettet. Det er en trend jeg længe har haft kig på, men det giver mening at skrive om det netop i dag – hvilket Betina fra Pixels og Poesi også har set, og hun sætter i dag fokus på H&M’s kollektion. (Det siger mig to ting; 1 – seje mennesker tænker ens 2 – Når H&M lancerer noget der er bare en smule bedre, så er de sindsygt gode til at få det promoveret, så vi ser det. Jeg ved godt at vi deler nogle læsere, men jeg håber I kan klare lidt denim-overload på en regnfuld onsdag. )

H&M

14.10.01 trend better denimBilleder taget herfra

H&M har før lanceret grønnere denim, hvor de brugte genanvendt bomuld. Bomuld de fik fra deres tøjindsamlings indsats. Denne gang fokuseres på energiforbrug, som er sat betydeligt ned. Kollektionen indeholder både klassisk denim, samt nogle tencel produkter, uld og jersey. Fællesnævneren er nok indigo farven. Kollektionen skulle i følge dem være et bevis på at man kan producere bedre denim. Så kunne man jo kun håbe at de fremover kun laver denim på denne måde. Men det skal vi nok ikke regne med. Jeg synes det er sjovt at H&M bliver ved med at “bevise” at man kan lave flot, trendy, billig og Concsious mode – men alligevel lægger de ikke hele produktionen om på en måde. Alle ting kommer på nettet og butikker i morgen.

Det er tydeligt at de fokuserer på det mindre vand-forbrug som det ses i deres video, som jeg ikke kan få lov at lægge ind, men som findes her.

G-star

14.10.01 trend better denim2

Billeder taget fra deres hjemmeside.

G-star er gået sammen med Pharell, og så er alle vel glade. Okay dårlig joke til side. De færreste ved måske at Pharell er en del af en stor virksomhed der producerer lækre tekstiler på baggrund af spildplastisk. Virksomheden hedder Bionic Yarn. Dvs genanvendt polyester. Denne denim kollektion kalder de RAW for the Ocean, og indeholder både jersey og denim. Alle produkter er blanding mellem bomuld og recycled polyester. Og deres maskot som også er blevet til deres print er en lille tegnet vandmand – tror jeg. (hvad synes I det ligner?).

Også her er vand i fokus, og deres slogan, som også bliver trykt på t-shirts, er “Happy Life, Happy human beings, Happy Ocean”. Igennem kollektionen vil de gerne prøve også at lære os nogle ting. Dette sker gennem en flot gennemarbejdet hjemmeside, som jeg synes det er værd at besøge. En af de budskaber de har er et havet i dag består af 6 gange så meget plastik som dyr. De har også lavet en nice film. Lidt mere informativ end H&M’s måske.

Hvad vil jeg selv købe? Ummidelbart ingenting her fra. Men begge kollektioner viser nogle pæne jakker. Jeg troede ellers vi var færdige med bomber jakker. Fra G-star kollektionen er det faktisk en Herre Jakke jeg er mest vild med. H&M lover bløde joggin’ bukser i denim look som jeg nok skal kigge på. Uhh bukserne fra G-star er også smukke synes jeg.

Fun question – Tænker du over vores hav-miljø? Det er i hvert fald det som både H&M og G-star gerne vil have os til.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  PIXELS OG POESI
  01/10/2014 at 12:44

  Yay – jeg er sej!

  – tak for et godt og uddybende indlæg. Ved du hvornår g-star kollektionen kommer til salg og om man kan se den et eller andet sted?

  • Besvar
   johanne
   01/10/2014 at 13:49

   @pixel og poesi. Selvfølgelig er du sej. Den er allerede fremme og kan ses i g-Star butikken inde på strøget. Sig endelig til hvis du er inde og “mærke”

   • Besvar
    PIXELS OG POESI
    06/10/2014 at 07:57

    Der går nok nogle uger inden jeg får tid til at bevæge mig til København igen, men jeg skal nok lige råbe højt, hvis jeg kommer forbi – og lige over.

  Skriv en kommentar