Personlig

Outfit: It’s what’s inside that counts

outfit i kongenshave 3

Nogle dage har jeg lyst til at give de allerstørste sweatre en pause, og tage noget lidt andet på – uden at skulle fryse. Jeg ved godt at denne december faktisk er utrolig mild – den mildeste i mange år, er der kloge hoveder der siger. Men jeg vil ikke være kold – ikke en gang sådan lidt halv-kølig. Det gør mig i dårligt humør, og det er der jo ingen grund til at bruge tid på når man egentlig har mange ting at være glad for.

Outfittet her var jeg hoppet i fornylig, da jeg havde en dag med mange forskellige ærinder; en eksamen på skolen (hvorfor jeg følte for blazer), en date med min veninde og et møde med Emma om aftenen. En dag der også bød på lidt cyklen frem og tilbage, og i hvert fald et par timer udendørs sammenlagt. Derfor havde jeg allieret mig med mine bedste tricks til et smarts men varmt outfit; nemlig uld-undertøjet. Under mine jeans havde jeg et par lange uld/silke underbukser og under mine lag på overkroppen havde jeg en uld/silke top. At have uld inderst på kroppen gør en kæmpe forskel i forhold til at holde varmen.

ENG:  Some days I want to give my sweaters a rest, but I still want to keep warm. And I do that by wearing wool and silk underneath my clothes. Being cold puts me in a bad mood, and what is the need for that? Beneath my jeans I am wearing leggings and underneath my blazer+shirt combo, I’m wearing a top. Both are from the german brand Engel, and they make the softest mix of organic wool and silk, which I love. Underneath I have gathered a small collection of sustainable options for wool underwear. Another good thing about wool underwear is that you don’t have to wash it after every wear; it just need to be hung out for air, and it will self-clean. 

december outfit 3

outfit i kongenshave 2Jeg har efterhånden en pæn samling af uld eller termo undertøj, og det gør mig ganske glad. Men derfor kunne jeg sagtens ønske mig noget mere. Uld/silke undertøjet bliver ikke vasket efter hver brug, men det har brug for at hænge og lufte, så derfor kan jeg ikke have det på hver dag, hvilket jeg ellers godt kunne tænke mig. Så derfor er der helt klart plads til at udvide samlingen.

Nu er vi jo også lige op til jul, og jeg vil gå så langt som at påstå at enhver frossen-pind vil synes om at få en diskret uld sag. Måske ved de ikke lige med det samme hvor uundværligt det er, men man bliver hurtigt hooked. Herunder har jeg samlet et lille udpluk fra nettet. Selv har jeg kun ting fra mærket Engel, som jeg kun kan anbefale, men jeg har også hørt meget godt om Danske Dilling. Selv vil jeg gerne have nr 7 – fordi jeg synes at rullekraver bare kan noget sejt lige for tiden.

Bruger I også uld under tøjet?

winter basics keep warm inside1. 100% Organic Merino wool from Dilling
2. 100% Organic Merino wool from Dilling
3. Wool/Silk leggings from Dilling
4. GOTS certified wool from People Wear Organic
5. Organic Wool/Silk from Engel
6. Organic Wool/Silk from Engel
7. Organic Wool/Silk from Engel
And for the more luxury options:
8. Cashmere/Wool t-shirt from Care by Me
9. Lhama wool / silk top from Aiayu

 

 

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Mette WK
  21/12/2015 at 23:29

  Jeg har faktisk ingen erfaringer med uldundertøj, men min veninde på gymnasiet gik altid i det og nu hører jeg om flere og flere mennesker, der har været vilde med et “inderlag” i årevis 🙂

  Jeg har mest brugt silketrøjer og -toppe, hvis noget, men uld kradser også nemt mig. Merino-uld gør godt nok ikke, måske skulle jeg prøve det…

  • Besvar
   johanne
   22/12/2015 at 07:59

   @Mette Jeg har kun god erfaring med uld/merino blandinger, men jeg har også en høj uld-tollerance.
   Men jeg vil helt klart gå efter blandinger med silke, da de er en del blødere.
   Det er perfekt fordi man ikke behøver at pakke sig i lag på lag, men bare kan være varm inderst. Jeg bruger dem allerede fra midt efterår 🙂

 • Besvar
  Anne
  25/12/2015 at 19:39

  Ej hvor lækkert! Det har jeg ikke tænkt på som undertøj før, men lyder virkelig lækkert 🙂 tak for tip!

  • Besvar
   johanne
   26/12/2015 at 08:02

   @Anne – Hvis du er helt ny inden for uld inderst, så gå efter en uld/silke blanding. Det er klart det blødeste.

 • Besvar
  heidi
  09/01/2016 at 06:58

  jeps , jeg er pædagog og meget ude og derfor er det bare vigtig med noget lækkert varmt tøj. har fundet de sødeste uld undertrøjer i føtex med blonder til 200 kr og de er så fine. Jeg ejer dog også noget mere fancy kari traa uldtøj.

 • Skriv en kommentar