Personlig

Ord jeg ikke kan lide: Ubæredygtig

ubæredygtig 1

Nogle ord skuer mit øje når jeg læser dem. Fordi de enten ikke bruges korrekt, fx når folk oversætter “organic cotton” til “organisk bomuld” og tror at de mener økologisk.

Verdens bedste nyheder har lige nu en nyhed som godt nok var god, men også lidt irriterende.

“Ubæredygtig mode er so last year”

Hver gang nogen bruger det ord, så vender det sig i mig. Det sker ofte; i løs samtale, i nyhederne og på sociale medier. På engelsk er det unsustainable, og det er præcis lige så træls at se på.

Sagen er den, at der er 100.000.000 ting som er ubæredygtige. De fleste ting vi gør er ikke særlig bæredygtige. Men det betyder ikke, at deres modsætning er bæredygtig.

ubæredygtig 2

Ingen er enige om hvad bæredygtigt betyder

Det grunder i virkeligheden i, at jeg ikke synes vi har en god definition på ordet bæredygtig. Og derfor bliver det slynget rundt til højre og venstre. Også i modebranchen, hvor mange bruger det meget let. En økologisk linje kan være bæredygtig, en enkelt håndstrikket sweater kan være det.

Artiklen fra Verdens bedste nyheder handler om hvordan modebranchen tager ansvar og udvikler miljømæssige løsninger på den store forurening der er i industrien. Det er også rigtigt, og rigtig godt. Men lad os ikke kalde dem bæredygtige… Også selvom jeg ofte beskyldes for at have den bredest mulige definition for hvad jeg viser som “bæredygtigt tøj”.

Og når vi ikke har en god definition på det egentlige ord, så synes jeg virkelig at det ikke giver mening at sige “u” foran. Måske det bare er mig, men dét ord irriterer mig altså.

ubæredygtig 3

Outfit noter

Nårh det var bare et surt lille opstød fra mig. Dagen er ellers rigtig fin, og jeg vil fortsætte ud i solen, høre et oplæg om hvorfor min generation elsker “gode brands” (gør vi det?) og drikke drinks i aften.

Outfittet her var fra en gang i sidste uge, hvor jeg også var ude; i biografen med en veninde. Filmbilletterne var sponsoreret (Alt eller intet, hvis nogen er i humør til romantik) og det var rart at kunne forkæle en veninde.

Jeans og tørklæde er fra Veras Copenhagen, Skoene er de fine kork basser fra Sorbas Berlin, skjorte og blazer er gamle genbrugsfund. Jeg havde ikke tænkt over det, men dette var et af de sjældne næsten 100% genbrugs outfits. Tørklædet i halsen er jeg btw super vild med for tiden. Især fordi man aldrig ved med vejret.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar