I cannot save the world, but this is what I want to do in 2016

I cannot save the world, but this is what I want to do in 2016

I cannot save the world, but this is what I want to do in 2016 960 360 BedreMode.nu

Det er lidt kliche at sige at man vil “redde verden”, men der har været så mange gange i de sidste måneder, hvor de ord alligevel er sluppet ud af min mund. Jeg vil bare gerne ændre verden, men det kan jeg jo ikke. I stedet gør jeg en masse små ting som forhåbentlig kan være små skridt på vejen.

Og der er rigtig mange ting jeg gerne vil gøre i det næste år. Hvis du selv savner inspiration til bæredygtige nytårs-fortsæt så synes jeg du skal konsultere denne liste, som giver 50 bud inden for alle områder af livet. Jeg elsker nytårsfortsætter, men tænker gerne på dem mere som ønsker, så derfor er formuleringerne også mere i ting jeg gerne vil, end ting jeg skal. Hvis I har fulgt med i, hvordan jeg har opbygget min garderobe, så ved I også at regler ikke er min ting.

ENG: It’s a cliche to say you want to save the world, but none the less it is what I dream about. Such a big task is not doable for one, so here’s what I want to do instead. I was inspired by Ecocult’s list of 50 sustainable resolutions you can take in 2016.

Det vil jeg i 2016:

#1 hvad jeg vil i 2016

1: Jeg vil prioritere kvalitet og gode materialer som kan holde i mange år – enten hos mig eller hos andre. 
Når man er 24, må det være på tide, at man begynder at købe ting, som man kan beholde hele livet. Det gælder både for mit tøj, mine sko og andre ting jeg omgiver mig med. Jeg har I år prøvet at sælge noget af mit gamle tøj, og det stod helt klart, at dét af en vis kvalitet, var let at give videre, mens resten var umuligt. Det vil hjælpe mig at vide, at hvis jeg køber noget af god kvalitet, så kan jeg give/sælge det videre, såfremt det ikke skal blive gammelt hos mig. Det samme gælder for møbler og andre ting til hjemmet. Optimalt set vil jeg gerne købe kvalitet i genbrug, men der er dog nogle ting jeg ikke tror på jeg kan finde der.

ENG: Prioritize quality and great materials that can last many years – either with me or others. I wish to buy more quality, and think the age of 24 is a good time to start buying things that I can keep more or less forevener. 

#2 hvad jeg vil i 2016

2: Jeg vil blive ved med at prøve at sprede budskaber omkring bæredygtighed og mode – både online og in-person.
I 2015 har jeg fx delt en del artikler på bloggens facebook side, og jeg har valgt at lade min instagram handle næsten 100% om netop bæredygtighed og mode. Jeg kan se at det giver rigtig god respons, og der er del seje personer derude, som gerne vil blive klogere om netop disse ting. Det vil jeg derfor gerne blive ved med.

Det sker også at jeg møder personer fysisk, som gerne vil høre mere. Derudover går jeg jo på skole, og mine med-studerende får også en dosis en gang i mellem. Jeg finder det slående hvor få af mine med-studerende, som går op i bæredygtighed i deres egen garderobe, især fordi de ved lige så meget, som jeg, om hvad problemerne er. Det er dog løsningerne der ikke er så tydelige, ofte slutter undervisningen der, hvor vi er blevet gjort opmærksomhed på et problem, og ikke hvad forbrugere kan gøre i stedet for. Derfor oplever jeg, at når vi endeligt snakker om hvor mange alternativer der findes, så vil folk gerne vide det. Jeg vil gerne finde en balance, hvor det ikke er belærende, men samtidig har jeg så meget, jeg gerne vil ud med, at det ikke kan holdes inde.

ENG: Continue to be a internet advocate when it comes to Sustainable Fashion. I will continue to share great resources on facebook and instagram. Likewise I will talk to the people I meet and try and share useful information with them. 

#3 hvad jeg vil i 2016

3: Jeg vil gerne være bedre til at planlægge mine måltider og indkøb, for at få råd til mere økologi.
Jeg tror at min største udfordring ift at have råd til økologi, er at jeg er super uorganiseret ift indkøb. Ofte tænker jeg først på aftensmad når jeg er på vej hjem – eller endnu værre; når jeg er på vej hjem fra et aftenmøde. Madplaner, basislager og fryser skal i spil så der både bliver mere sund økologisk mad, og mindre madspild i mit liv. Om jer herunder prøver at spise mere lokalt, mindre kød eller mere sæsonbetonet, det vil jeg ikke spå om, men se hvad der falder naturligt.

ENG: I want to plant my groceries and meals better in order to afford more Organic food. I am very bad at meal planning, so I want to do this better the next year.

#4 hvad jeg vil i 2016

4: Jeg vil prøve at prioritere mig selv og min træning i en travl hverdag.
Groft sagt; jeg kan ikke ændre verden hvis jeg har det dårligt og ikke har overskud. Her er træning ret vigtig; om det er yoga eller en gå-tur eller egentlige styrkeøvelser i min stue, så er det vigtigste bare at jeg prioriterer det. Det betyder også at jeg skal huske at tage pauser i løbet af en dag; gå en tur eller lægge mig på en yogamåtte og fokusere på vejrtrækningen. Det vil selvfølgelig glippe en gang i mellem, og det er okay. Men jeg ved hvor vigtigt det her er for mig, så derfor vil jeg virkelig prøve at huske det.

ENG: I will prioritize myself and my exercise in a busy everyday life. This is important for me, because I cannot help change the world if I am not feeling my best. And everything from going for a walk, attending a yoga session or just a quick breathing pause will help me. 

#5 hvad jeg vil i 2016

5: Jeg vil gerne gøre færre ting, men gøre dem bedre.
Efter at jeg var helt nede at vende rent engagements- og helbredsmæssigt i foråret, tog jeg i den grad revence i sommeren. I juli blev jeg frivillig hus Unfair Fashion, og i september engagerede jeg mig igen i et stort projekt. Derfor må jeg ikke sige JA til flere store ting i 2016, med mindre jeg kan sige nej til noget andet. Der er nemlig en grund til, at jeg ikke har et studiejob, nemlig at jeg gerne vil tage det stille og roligt, og reelt lægge 37 timer i mit studie.

I 2016 vil jeg derfor prøve at gøre færre ting (eller i hvert fald ikke flere) men gøre dem bedre. Sætte reelt tid af til dem, og gøre det fuldt ud og så godt som jeg ved at jeg kan. I mellem bloggen, skolen og frivilligt engagement så fyldes mine dage med mange skønne aktiviteter som handler om noget jeg brænder for – og ting hvor jeg reelt gør en forskel i verden, selvom jeg ikke ændrer den. I de resterende timer skal jeg være en god ven, kæreste, datter og fokusere på min træning.

ENG: I want to do less things, but do them well. I want to focus my attention, and do my best in everything I do.

Hvad vil I gerne gøre i 2016?

Det var mine ønsker for 2016. Jeg har lyst til et hel del flere ting, og jeg er sikker på at det nok skal lade sig gøre. Fx er jeg inspireret af denne instagram konto til at trevle sweatre op, denne blog til at sy mere tøj til mig selv og gå meget mere i kjole. Jeg har lyst til at bruge endnu mere tid på at tage billeder, både af mennesker og natur, og så håber jeg at 2016 bliver året hvor jeg behersker et nyt medie, nemlig video. Jeg håber at 2016 bliver året hvor jeg laver mange flere grøntsagsupper, og lærer at spise en hel pakke avocado. Jeg er også fast besluttet på at skifte alt mit dullegrej ud med mere grønne alternativer. Sidst men ikke mindst, vil jeg gerne bruge tid med seje, søde og inspirerende mennesker, og de tæller både mine venner og personer jeg end ikke har mødt endnu. I løbet af året skal jeg nok komme på mange flere ting, men de 5 ting her over er de vigtigste.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Jeg er med dig på punkterne 1, 3, 4 og 5. Punkt 2 er dit arbejde:-)

  Du skal virkelig kigge efter genbrug på møbelområdet, for hold da fast hvor er der efterhånden mange fine butikker med flotte ting. Vi har det, vi skal bruge på den front og lidt i kælderen oveni. Men der er ikke nogen grund til ikke at starte der (måske med undtagelse af senge og den slags).

  • @ Fedt 🙂
   Du har helt ret med møbel området. Vi fik i år et arvet bord fra min kærestes mormor, og med lidt få ændringer er det perfekt. Samtidig har det et niveau af håndværk som vi ikke ville kunne komme i nærheden af for penge hvis det skulle være nyt.
   Generelt vil jeg meget gerne have mere genbrug ind – jeg flyttede ind hos min kæreste for snart 3 år siden, og dengang havde han en fuldt IKEA møbleret lejlighed. Da sagde jeg at det var nok IKEA, og at alt nyt skulle være gammelt. Siden har vi dog ikke købt så mange møbler, men mere bygget dem selv..
   Også godt nytår til dig

 • Og godt nytår, naturligvis:-)