Hverdagstøj Outfits Personlig

Hvad jeg tænker på i øjeblikket

koldt vinter outfit3

koldt vinter outfit2Først, mit outfit: – Strik fra Tricotage, Tørklæde fra Mushi Mushi Mind, Rullekrave fra H&M Conscious og hjemmesyet nederdel. Gulduret var min morfars og jeg bruger det mest som smykke, for det taber tid, hvilket samtidig minder mig om at han ikke er her mere.

Garderobe tanker

Vinteren er godt for mit forhold til garderoben. Kan I huske tilbage i efteråret hvor jeg gik og var lidt træt af alt der var i mit skab. Lige nu har vi det skønt, mit klædeskabsindhold og jeg. Der er selvfølgelig også flyttet lidt ting ind, og det hjælper selvfølgelig på det. Men der er også en anden ting på spil: kulden. For når jeg står foran skabet om morgenen, så tænker jeg først: hvordan holder jeg varmen i dag. Derefter tænker jeg hvordan jeg kan se pæn ud, ift det jeg skal den dag. Det kan måske godt ses at jeg ofte går efter pæn, istedet for cool, sej eller moderne. Der er ikke så meget edgy over mig, og jeg har det bedst når jeg ikke prøver at gå efter det.

Sustain Daily tanker

Helt ærligt så tænker jeg faktisk bare ikke så meget på tøj i øjeblikket. Hverken mit eget, det ligger i (net)butikkerne eller det jeg ser på pinterest. Grunden er at jeg er fuldstændig sunket ned i Sustain Daily, og tankerne om hvordan vi får skabt det fedeste webmagasin og bloggernetværk. Jeg har et valgfag på skolen, som hedder fundraising for kreative projekter, og det er mega spændende. Jeg har samtidig valgt at bruge Sustain Daily som case. Det gør både arbejdet mere relevant, men samtidig også presset 1000 gange større.

For sandhden er at vi ikke kan realisere alle vores drømme uden penge. Vi har en masse drømme og ønsker, men ting er ikke gratis, og vi kan ikke realisere det hele selv, og det bruger jeg mange timer på at braine over lige nu. Grundlæggende set er det jo et projekt, der er vokset op, fordi vi ikke selv kunne leve uden; vi ønskede os en platform hvor vi kunne samarbejde, skabe endnu bedre indhold og ikke være så alene om det. Lige pludselig sidder jeg i en situation hvor jeg skal skrive ansøgninger, som retfærdiggører, hvorfor samfundet ikke kan leve uden Sustain Daily.

Hvis du skriver dig op til Sustain Daily’s nyhedsbrev vil vi i næste uge løfte sløret for hvad det er vi drømmer om, og hvordan vi ser 2016 for netværket.Langt hen ad vejen er fundraising meget varm luft, og man skal få ting til at lyde bedre end de egentlig er. Men man skal også lave budgetter og tidsplaner som skal være så gode og realistiske at de kan føres ud i livet hvis man får penge.

Min underviser synes at projektet savner kant, og han tror ikke på, at bloggere kan være en vigtig stemme, i forhold til at få folk til at ændre deres hverdags vaner. Det første kan jeg måske godt give ham ret i; det er ikke første gang jeg bliver beskyldt for ikke at have kant, jeg er ikke en kantet person. Se på mit tøj, min spodify liste og de ting jeg interesserer mig for. Kantet er ikke det første ord nogen tænker på, og det har jeg lært at have det godt med, men måske er det et problem her.

Det andet er jeg ikke enig i. Jeg kan se hvor stort blog-mediet er blevet og hvor meget indflydelse det kan have. Hvis en blogger kan have massiv indflydelse på, hvad hendes læsere køber; så kan hun vel også have indflydelse på hvad de ikke køber.

I Sustain Daily vil vi gerne ud over skærmen og ind i læsernes hverdag. Vi har 1000 ideer til netop dét, men i virkeligheden ved vi jo ikke, hvad der skaber reel forandring. Men vi kan se fra os selv, og gennem de kommentarer vi modtager, at de ord der skrives på blogs bliver læst, og lige så langsomt rykker noget hos folk.

Måske er der også en plads til de ikke kantede mennesker, der bare gerne vil noget andet – og måske bliver den plads større og større. Men Sustain Daily skal ikke kun være nørdernes legeplads, for så ændrer vi aldrig verden. Det skal være for alle, der har blot den mindste intention om at leve mere bæredygtigt. Så jeg bruger aftenen på at tænke om min lærer har ret; mangler den bæredygtige dagsorden generelt kant, og hvordan giver vi den noget kant?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

6 kommentarer

 • Besvar
  Freja
  18/01/2016 at 19:42

  Hej Johanne 🙂
  Blogs kan sagtens påvirke læserne – dig og Emma har i hvert fald påvirket meget enormt meget! Emma har inspireret mig til at spise vegansk, og du har introduceret mig til en masse lækre mærker og hjemmesider, så jeg kan gøre de mest bæredygtige køb, når det kommer til tøj osv. Så der skal du bare være stædig og vise din underviser, at han tager fejl!
  I forhold til “kant”, så synes jeg det er et rigtig svært begreb, fordi det er så abstrakt.. Men jeg kom til at tænke på, at I kunne lave noget ala http://www.theminimalists.com/. Deres “packing party” er helt sikkert noget som giver dem utrolig meget kant (ihvertfald ifølge mig), samtidig med at de gør det utrolig let og sjovt at gå til deres princip. Jeg har tænkt mig at gøre det, når jeg flytter hjemmefra, og jeg glæder mig til den “rejse”, som pakke-festen skal være starten på 🙂

  • Besvar
   johanne
   19/01/2016 at 11:23

   @Freja – Hvor er det en dejlig kommentar, jeg er glad for at Emma og jeg har gjort lidt 😉 Heldigvis er jeg meget mere stædig end jeg er kantet.

   Jeg vil helt klart tjekke deres packing party serie ud – har ikke hørt om det før. Vi vil meget gerne lave nogle ting som man kan blive opmuntret af og bruge direkte 🙂

 • Besvar
  Jytte
  18/01/2016 at 21:14

  Vil lige sige, at jeg er SÅ enig i, at bloggere sagtens kan være en kæmpe indflydelse. Jeg er selv mega inspireret at mange de danske og udenlandske bloggere, der skriver om mindre forbrug, større omtanke, genbrug, recycling osv. Jeg lapper det i mig, fordi min hjerne dagligt kører i ring omkring, hvordan vi kan synes, at det er normalt (sådan er det bare-agtigt), at vi dagligt smider så meget emballage ud. Det gør mig skør i bolden. Det kan da for syv søren ikke blive ved!

  • Besvar
   johanne
   19/01/2016 at 11:25

   @Jytte – Tak for din kommentar – og støtte 😉
   Du må endelig smide en kommentar om nogle af de blogs ud følger, og som har rykket noget hos dig. Måske var der nogle i blandt jeg ikke har set.

 • Besvar
  Line
  19/01/2016 at 12:24

  Spændende betragtninger fra din lærer. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvordan man så på bæredygtighed for 10 år siden, der havde det i hvert fald kant. Jeg kan godt følge ham i at bæredygtighed er blevet mere mainstream, og derfor kan jeres projekt godt drukne i alt det andet der findes om bæredygtighed. Men jeg synes din blog kan noget andet, du er den første jeg har læst der skriver om mode og bæredygtighed. Der er så meget viden om hvordan vi kan være mere bæredygtige og alligevel, er der så mange der handler imod bedre vidende, måske fordi de tror det er for svært eller dyrt. Jeg tror at I med jeres projekt kan være med til at få folk til at gøre lidt mere af det “rigtige” Jeg tror på jer og glæder mig til at følge jer!

  • Besvar
   johanne
   20/01/2016 at 09:55

   @Line
   Tusind tak for din kommentar.
   Det er fedt at du tror på projektet. Det gør jeg også selv, og efter at have fået det lidt på afstand, så er jeg lidt ligeglad med “kant”. – Både fordi jeg ikke helt ved hvad det dækker over, og fordi jeg tror der skal noget andet til; en hel nede på jorden og personlig fortælling om hvordan det ikke behøver at være hverkent dyrt eller svært at leve bæredygtigt. Men også en ærlig fortælling som indrømmer at det kan føles svært, og frustrerende og tung. Det er dét jeg håber Sustain Daily kan, og så sætter vi altså ærlighed over kant!

  Skriv en kommentar