Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 1

Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 1

Bæredygtige outfits til forårets festligheder Vol 1 1200 900 BedreMode.nu

forårets fester 1_2

forårets fester 1_3

Når man har en capsule garderobe, så kan festlige anledninger godt være en udfordring. Jeg gider ikke have tøj hængende som jeg kun bruger sjældent, men samtidig er det rart at have noget tøj som bare føles ekstra festligt og lækkert.

Med min nye forårscapsule (som jeg ikke har vist jer endnu, sorry men polyvore gik ligesom ned) har jeg udpeget to outfits som vil fungere til næsten alle de festlige lejligheder jeg skal til. Måske endda inklusiv et bryllup i Juni.

Her er det første outfit. Som alle andre (sådan føles det) var jeg oppe at køre over H&M’s conscious exclusive kollektion, men var for sent til netsalgs-ballet med ca 10 timer, så alt var ikke tilgængeligt. Alligevel faldt jeg pladask for disse bukser, og med hjælp fra svigermor blev de mine. 

forårets fester 1_1

forårets fester 1_5

Jeg støtter disse kollektioner fra H&M, ikke fordi de har brug for min støtte, men fordi jeg godt kan lide når store brands gør noget bedre. Og fordi H&M har gjort det år efter år, hvor det virker til at andre brands som fx Zara og Mango kun gør det stort en gang, og følger så ikke op.

Og hvis jeg selv skal sige det, så fungerer de virkelig godt bagfra 😉 

Jeg tror at disse bukser kommer til at være mine go-to fancy pants i lang tid. De er også fine med strømpebukser og sorte spidse støvler. Og så er stoffet lige lidt for sart til at de kan gå over til at være hverdags bukser. De ville hurtigt blive ødelagt af cykel-sadlen…

forårets fester 1_4

Jeg har parret dem med en shirt slim fra Aiayu, og stylet den som en slå-om bluse frem for en button-down. Til varmere dage ville jeg nok vælge en kortærmet, men den danske sommer er uforudsigelig.

Hvad gør du med festligheder? Har du seperat fest-tøj eller bruger du ting fra din eksisterende garderobe?

GemGem

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Hvor er slå om blusen fra?

  • Som jeg også skrev i indlægget, så er det en alm skjorte fra Aiayu som jeg bare har stylet som slå-om 😉

 • Jeg tror ikke rigtigt, at jeg havde hørt om H&M’s conscious exclusive, før jeg læste dette blogindlæg. Er det anderledes end deres almindelige conscious-kollektion? Og er det mere bæredygtigt?

  I den forbindelse vil jeg spørge dig, om du kender noget til et andet svensk tøjmærke, nemlig Lindex? Og her tænker jeg selvfølgelig især på, hvor bæredygtige de egentlige er… Jeg kan se, at noget af deres tøj er mærket med GOTS-certificeringen, og så har de den her mærkning kaldet ‘Better Cotton Initiative’, men jeg er ikke sikker på, at bomulden her er økologisk. De offentliggør også bæredygtighedsrapporter, men de ejer f.eks. ikke selv deres fabrikker, og det meste af tøjet bliver vist lavet i Asien. Det behøver der selvfølgelig ikke være noget dårligt ved, men jeg tænker lidt, at det så må være noget sværere for dem at kontrollere forholdene…

  Ellers vil jeg bare sige TAK for dit store arbejde med fokus på bæredygtigt tøj. Jeg bruger jævnligt dine guides og viden, når jeg selv står og mangler nyt beklædning.

  • Hej Emilie
   Ja, conscious exclusive kollektionen er noget der kommer ud en gang om året, og er mere festpræget og med fokus på craftmanship. For tre år siden skrev jeg dette om kollektionen: http://bedremode.nu/hm-concsious-exclusive-is-it-really-worth-the-hype/
   Og de har oppet sig en del siden, især med at fortælle hvordan hver enkelt materiale er bæredygtigt, og fremlægge leverandørlister.
   Jeg kender ikke meget til Lindex, men jeg ville altid støtte GOTS certificeringer. Det er nice de bruger det. Ift Better Cotton kan du læse om det her: http://bedremode.nu/better-cotton-initiative/

   • Tusind tak for svar og links til videre læsning.
    Det er selvfølgelig altid en form for forbedring, når der arbejdes hen imod et mere bæredygtigt produkt, men jeg vil nu nok fortsat foretrække at gå efter GOTS-certificeret tøj. Så ved man da i det mindste, at alle aspekter i produktion og endeligt produkt er bæredygtigt.

 • Jeg har det seneste halve år ryddet meget op og ud i mit tøj.
  Til sådan fine fester har jeg to kjoler og en buksedragt, som jo egentlig bliver brugt sjældent men som jeg altså har beholdt alligevel. Jeg synes det er svært. Fx har jeg sidst brugt den ene kjole til et bryllup for nogle år siden..
  Det er lidt et dilemma, skal man have noget hængende der er så ‘fint’ at lejligheden skal være helt speciel inden man tager det på, eller må man ved ekstra specielle lejligheder bruge det man nu har.. (Det samme med sko)..