Bæredygtige brands jeg holder øje med til CPHFW SS18

Bæredygtige brands jeg holder øje med til CPHFW SS18

Bæredygtige brands jeg holder øje med til CPHFW SS18 150 150 BedreMode.nu

kris-atomic-73935

Så er det igen modeuge. To gange om året omdannes København til modeby, og min kalender til et tetris spild. Jeg ved sjældent præcis hvad jeg skal til inden det er oppe over, men jeg ved altid at der sker vildt meget. Hvorfor er modefolk altid i så dårlig tid?

I år er jeg blevet opfordret til at fortælle lidt om de brands jeg holder øje med – inden ugen går igang. Så kan du også nå at tjekke dem ud. Det er nemlig helt gratis at tage til de fleste events samt modemesserne hvor brands viser deres næste kollektion. Denne gang Spring/Summer 2018.

På CIFF messen

ciff messen

På billedet: Kings of Indigo, Veja, Muse Knitwear & People Tree

Egentlig har jeg de sidste par år synes at CIFF messen var lidt kedelig. Der er mange kæmpe brands, og de dominerer meget. Men der er alligevel nogle seje folk som er værd at tjekke ud.

Muse Knitwear – Det lille nordjyske strikfirma som laver den fineste kvalitetsstrik i one-size. Med gode rene materialer og med respekt for miljøet. Jeg glæder mig meget til at forelske mig i mere strik.. Suuk (Stand C5 042)

O My Bag – De fine tasker som fx føres hos Res Res – og er lavet i ansvarligt læder og vildt god kvali. (Stand C2 015)

People Tree – En gammel kending, men sidst gik jeg inden jeg fik tjekket deres stand ud. Ikke en fejl man begår to gange. (Stand C1 038)

Thought – Endnu et fint britisk mærke som har værdierne på det rette sted. Thought’s univers er ofte lidt for boheme til mig, men jeg elsker alligevel at kigge forbi (Stand C3 009A)

Sissel Edelbo – De smukke unika kimonoer med mere er altid skønne at se på. Damerne bag overrasker altid med nye måder at bruge vintagesarierne. (Stand E Syd 026A)

Popupshop – Fine prints, streetstyle og økologisk bomuld. Behøver jeg sige mere? (Stand C3 113)

Veja – Vores allesammens yndlings bæredygtige sneakers er også på messe. (Stand E Nord 011)

Kings of Indigo – Et hollandsk mærke som laver virkelig fede denim ting – i øko eller recyclede materialer. Jeg mødte dem også sidste år, og håber altså snart de danske butikker begynder at købe det (Stand B3 024)

På Revolver Messen

revolver messen

Filippa-K, Kowtow, Schulz by Crowd, Amov & Knowledge Cotton Apperal

Revolver er blevet min yndlingsmesse. De brands der kommer her er som regel meget mere spændende og unge. Og så har jeg hvert år opdaget flere bedre brands. Selvom jeg allerede nu kan se at listen over dem jeg kender er lang. Jubii for det.

Amov – Det jydske basis brand som virkelig har værdierne i orden. Jeg syntes de første kollektioner var lidt kedelige, men det bliver bedre og bedre for dem.

Dedicated – Det friske t-shirt brand som er det eneste bæredygtige butik på Strøget i København. Jeg elsker deres prints og at de ikke er bange for at skilte med at det er økologisk.

Filippa-K – Det über stilede svenske mærke har en bæredygtig linje som jeg håber de har med på messen.

Knowledge Cotton Apperal – Nok det sejeste bæredygtige brand i Danmark. Desværre kun for mænd. Men altid sjovt at se deres store stand stadig, da vi viser hvor fedt det bæredygtige kan gøres.

Kowtow – Et sejt New Zealandsk brand som virkelig kan noget med silhuetter og prints. Hvert år får de flere danske butikker på, og det er jo cool.

Schulz By Crowd – Fine prints, nogle bæredygtige materialer og et fedt koncept der giver jobs til unge kunstnere. Jeg skal forbi og se hvad næste sæsons prints bringer.

Stinne Gorell – Et af de bedre danske strikmærker som faktisk aldrig har været på bloggen. Det må vi se at få ændret på, for Stinne laver både super smukke – og ansvarlige ting.

Velour – Første gang jeg så svanemærkede jeans var det fra Svenske Velour. Også et herre mærker men stadig værd at holde øje med.

Og det er jo bare dem jeg kender – tænk på alt det potentiale der er for udforskning

Events

Det ville ikke være modeuge uden events. Jeg har da også fået en del i min kalender, og har kig på endnu flere. Som altid handler det dog om humør og overskud på dagen. Hvis et brand som jeg holder øje med holder et event, prøver jeg at komme. Men ellers har jeg heller ikke noget imod at skrive til dem og komme forbi og høre historien en anden dag.

Carcel pop-up shop – Jeg har længe haft kig på mærket Carcel som laver blød alpaca strik, og giver jobs til fængslede kvinder i Peru. Et rigtig sejt mix af god stil og gode værdier.

The Pink Party Pechuga Tees X Pelechecoco – Fine t-shirts i økobomuld sammen med seje læderjakker i genbrugslæder. Det lyder måske lidt mere smart end jeg normalt kan overskue, men også super fint.

Gå-hjem Møde: Deleøkonomi i Modebranchen – Jeg er jo vild med dele-projekter, bytter butikker osv, så da jeg så at Kalo Copenhagen og The Organic Club havde slået sig sammen om et event, skrev jeg det i kalenderen.

Afgangsshow fra landets sejeste modestuderende – Det kunne være sjovt at nå et enkelt show, og dette er åbent ved tilmelding. Jeg tror dog ikke jeg når det, så her er et tip til dig.

Launch Less Magazine 09Less Magazine er det avantgarde magasin omkring bæredygtig mode. Det er super sejt og ofte ret råt – det samme er deres fester, så det er klart på listen.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer