Guides Outfits

Anmeldelse: Regnjakke af gamle plastikflasker

Reklame: Regnjakke modtaget i gave

Det er efterår, og det betyder regnvejr! I slutningen af sommeren fik jeg en mail fra en sød iværksætter i Amsterdam – om jeg ville teste en regnjakke lavet af gamle plastikflasker?

Perfekt timing, for min gamle regnjakke var så slidt at 1) Dens plastik ydre skallede ligesom af i nakken og 2) lommerne var hullede. Det andet kunne man nok godt fixe, men når et materiale begynder at skalle af, så står jeg altså af.

Derfor sagde jeg selvfølgelig ja, og modtog så en hvid jakke med posten. Først i en forkert størrelse, og senere i den rigtige. Den forkerte størrelse (for mig) kan du dog måske få glæde af, hvis du bliver ved med at læse videre.

Om mærket bag: Maium

Maium er som sagt et lille start-up fra Amsterdam, som laver en style i regnjakker – i mange forskellige farver. Det bedste er, at de er lavet af gamle plastflasker; altså det vi kalder recycled polyester – med en vandtæt coating.

Både materiale og jakke er lavet i Kina, og det er jo noget de fleste bevidste forbrugere rynker lidt på næsten over. Men jeg fik forsikret at det er en god fabrik, og at den er BSCI certificeret. Det er et mindre kendt arbejdsmiljø certifikat, der sikrer et minimums af arbejdstager rettigheder og bygger på konstant forbedring. Samtidig er stoffet oeko-tex certificeret, hvilket er rart når der er tale om vandafvisende materiale. 

Anmeldelse

Umiddelbart så er jeg meget positiv over jakken. Den er flot, regntæt og sidder godt. Jeg valgte selv den hvide farve, fordi jeg gerne ville have noget der både lyste op, og passede til alt mit tøj. Mange har spurgt om den er svær at holde ren, og til det kan jeg bare sige at den jo bliver vasket når det regner.

Og jeg har netop testet den i regnen, og synes at den holder mig virkelig godt tør. Det er en regnjakkes allervigtigste opgave, og her består den. Den er heller ikke alt for tung, hvilket er ret vigtigt for mig.

Men der er dog to funktioner hvor jeg ikke er helt begejstret.

Findes en cykelvenlig hætte?

Det ene er hætten. Jo den holder da mit hoved tørt, men enten sidder den så meget til, at jeg ikke har noget udsyn på cyklen. Eller også sidder den så løst at den bliver skubbet tilbage når jeg cykler. MEN. Og der er et stort MEN. Jeg har endnu ikke fundet en regnjakke som har en hætte der er god at cykle med. Og jeg kan lidt se på mine med-cyklister at de heller ikke bruger hætten meget. Så måske er den bare til når man går?

Update: jeg har nu fundet ud af, at hvis jeg har en høj hestehale, og lyner hætten helt op, så bliver den siddende i silende regn.

God idé, praktisk talt ikke smart

Den anden ting, er den “smarte” poncho funktion, som skulle sikre at ens ben ikke bliver våde. Det er en god idé, og en af de ting som tiltrak mig ved regnjakken. Men det virker ikke super godt. Af to grunde. 1) når det regner meget i byen, er cykelstien og vejen også meget våd, og det meste regn kommer faktisk nede fra. Det kan den jo ikke fange. og 2) så samler der sig en lille smule vand i den lomme der laves ovenpå jakken.. Ja lidt svært at forklare, men måske du kan fornemme det fra billederne?

Men det gør mig faktisk ikke så meget – for jeg synes stadig det er en smart regnjakke! Og den holder mig både smart og tør – og bæredygtig. Så det er optur for mig.

Vind min regnjakke i str L

OBS: Vinderen er fundet!

Som jeg skrev i toppen af indlægget, fik jeg først en forkert størrelse tilsendt. Jeg tænkte at den ikke skulle være for lille, og derfor bestilte jeg en str L. Men den var alt for stor, og i en str M er der stadig plads til en sweater under.

Da jeg spurgte firmaet om de ville have den store tilbage, svarede de om ikke jeg kunne finde en som ville blive glad for den? Og jo det kan jeg måske godt blandt jer søde læsere. Så hvis du er størrelsen større end mig, og ønsker dig en hvid regnjakke, så læg en kommentar, så trækker vi en vinder i slutningen af ugen.

Alt i alt, en rigtig fin regnjakke! Og dejligt at se, at man kan lave skønne regnjakker af genanvendt materiale, det synes jeg har manglet lidt hos fx de store danske regntøjs producenter. 

GemGem

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

29 kommentarer

  • Besvar
    Karina Schwartz
    25/10/2018 at 07:24

    Jeg ville elske at vinde den flotte, bæredygtige regnjakke. Min gamle er ikke længere vandtæt og jeg tror at en str. L ville passe perfekt 🙂

  • Besvar
    Michelle
    25/10/2018 at 07:38

    Jeg vil da gerne prøve lykken med regnjakken ☺️

  • Besvar
    Ditte
    25/10/2018 at 07:47

    Den vil jeg også gerne vinde ☺️

    Nu du skriver bæredygtig, er den så uden fluor-stoffer?

  • Besvar
    Sanne Møller Værum
    25/10/2018 at 07:51

    Jeg kan helt sikkert give den hvide regnjakke et godt hjem! 👍😁

    Tak for gode og ærlige indlæg, det er en fornøjelse at læse med. 💜

  • Besvar
    Ina
    25/10/2018 at 07:57

    En hvid regnjakke? Spændende udfordring. Og kan jeg ikke styre det, kender jeg en, der gerne vil arve den 😊

  • Besvar
    Mette
    25/10/2018 at 08:36

    Kom til at smile lidt, magstræde er åbenbart den gade bloggere skal tage outfits billeder i 😊 men der er nu også ret pænt så jeg forstår det godt.
    Sad og blev helt træt af at jeg faktisk har en virkelig god regnfrakke, som har cykelvenlig hætte og det hele, købt i dyre domme i en friluftsbutik. For den der, er jo så meget pænere… det er SÅ fedt at du får mulighed for at prøvekøre forskellige ting, det gør det lettere for os på den anden side af skærmen at vælge bæredygtigt. Tak ❤
    Kan i øvrigt ikke passe en str. L, så er ikke med i konkurrencen 😉

    • Besvar
      johanne
      25/10/2018 at 20:26

      Hej Mette
      Jeg havde faktisk aldrig været der før en sød fotograf som jeg har lavet nogle billeder med, foreslog gaden… Du kommer nok til at smile en hel del mere af det, for vi tog en del billeder 😉
      Og tak for de fine ord 🙂

  • Besvar
    Anne Bech Andersen
    25/10/2018 at 09:02

    Uh jeg har ventet længe på dette indlæg! Jeg er vild med den hvide farve, den klæder dig 👌 Jakken vil passe perfekt ind i min garderobe, som pt ikke indeholder en regnjakke 🌧️

  • Besvar
    Anne Bech Andersen
    25/10/2018 at 09:04

    Den er så flot! Jeg vil meget gerne vinde jakken 🙏

  • Besvar
    Anne
    25/10/2018 at 09:05

    Uh jeg har ventet længe på dette indlæg! Jeg er vild med den hvide farve, den klæder dig 👌 Jakken vil passe perfekt ind i min garderobe, som pt ikke indeholder en regnjakke 🌧️

    • Besvar
      Anne Bech Andersen
      01/11/2018 at 17:35

      Der skulle gå 3 gange inden jeg opdagede, at min kommentar var registreret 🙊 det var ikke meningen øge min vinderchance

      • Besvar
        johanne
        05/11/2018 at 08:47

        Det går nok. Det virkede jo desværre alligevel ikke 😉 Beklager

  • Besvar
    Rose
    25/10/2018 at 09:36

    Den kunne jeg godt tænke mig at vinde ✨ Til alle skovturene, og sanketurene, og cykelturene… 🍄🌰🍁🍂

  • Besvar
    Maj Jensen
    25/10/2018 at 09:40

    Tak for den gode og ærlige anmeldelse! Jeg så dit opslag på insta og gik videre til producentens side og skyndte mig at skrive sådan en jakke på min ønskeseddel. Og det er jeg egentlig kun blevet mere bekræftet i efter at have læst din anmeldelse 🙂 jeg er sådan en kedelig en, der cykler med cykelhjelm så hætte-udfordringen er ok med mig. Til gengæld virker det der poncho-halløj megasmart (selv på trods af vandpyt-lomme).
    Hvor åndbar er den? Det tænker jeg tit er udfordringen med regntøj. Det er lækkert med vindtæthed (fordi det jo altid regner OG blæser i Danmark), men når man så cykler så ender man helt gennemblødt af sved.
    Jeg er str L og vil vildt gerne være med i konkurrencen!

    • Besvar
      johanne
      25/10/2018 at 20:25

      Hej Maj
      Jeg synes den er mellem ift åndbarhed. Har både haft en mere åndbar regnjakke (en skriggrøn kort model fra en friluftsshop) og en mindre åndbar model (en lang sag fra Føtex også ældgammel)
      Så det er ikke friluftsåndbarhed, men nok til at man ikke er gennemblødt af sved fra en cykeltur.

  • Besvar
    Sine
    25/10/2018 at 10:14

    Jeg vil gerne prøve lykken med regnjakken, så jeg kan give den til min veninde, som virkelig trænger til en ny regnjakke.

  • Besvar
    Marianne Luna
    25/10/2018 at 11:28

    Jeg vil gerne prøve lykken med regnfrakken. 🙂 Hvis den ikke passer, skal jeg nok sørge for, at den kommer videre. 🙂
    Har en fra Rains, der er flot, men ærlig talt ret upraktisk, da der kun er knapper og ikke lynlås.

    Et lille tip fra “mor”: Hætterne virker som regel fint når man cykler, hvis man har cykelhjelm over eller under hætten, afhængig af, hvor stor den er. 😉

  • Besvar
    Sidsel
    25/10/2018 at 17:41

    Det ville være skønt med en – hvid (spændende!) – regnfrakke! Og jeg mangler faktisk en…har en gammel, kort vandtæt jakke men den er for lille (øv..) og egentlig også irriterende kort. Denne her ser fin ud, og til at bevæge sig i. Og ja, hvor er det fedt med de nye bud på regntøj af genanvendt materiale der popper op rundt omkring. Har faktisk net-researchet lidt på netop det, og synes der efterhånden er et par gode bud derude (dog ikke helt billige). Det her mærke kendte jeg dog ikke

    • Besvar
      johanne
      25/10/2018 at 20:24

      Hvilke recyclede regnjakker er du ellers stødt på? Jeg har før vist et spansk mærke, men ikke dykket så meget ned i det endnu.

  • Besvar
    Ida
    25/10/2018 at 20:07

    Lige min størrelse! Jeg arver gerne 👌 ♥

  • Besvar
    Sara
    25/10/2018 at 20:22

    Åhh, jeg ville elske sådan en regnfrakke! Jeg er på barsel, og går lange ture hver dag, og med det vejr der kommer nu, ville den være perfekt 😊✨

  • Besvar
    Caroline
    25/10/2018 at 22:31

    Det ser jo genialt ud med en frakke der bliver til et regnslag. Men jeg ved præcist hvad du mener med den vandpyt midt på. Det gør mit regnslag også. Jeg bruger det bare stadig og irriteres, men jeg er heller ikke gode venner med regnbukser, så det er kompromiset. Jeg vil super gerne vinde frakken og have regnslag med altid

  • Besvar
    Helene Meinild
    26/10/2018 at 07:23

    Det ville være skønt med en regnfrakke. Efterårstur i regnvejr er en attraktion hvis man kan holde sig tør 🙂

  • Besvar
    Ophelia Jelsbak
    26/10/2018 at 09:04

    Jeg er helt vild med det her design! Vil meget gerne vinde regnjakken 😃

  • Besvar
    Marianne S.
    26/10/2018 at 18:44

    SÅ gerne! Jeg elsker regnvejr, men det bliver nok lidt lettere at komme op på cyklen, når det siler ned udenfor – og jeg gerne vil ankomme tør! 😉

  • Besvar
    Camilla
    27/10/2018 at 13:33

    Åh – perfekt til gåtur med snuden eller til daglig i skovbørnehaven:)

  • Besvar
    Kristine heebøll
    28/10/2018 at 06:55

    Uij! Det ligner en regnjakke, som jeg ville blive superglad for . Er gerne med i konkurrencen om at blive efterårsordentligt klædt på 🍂🍁🍂🍁🍂

  • Besvar
    Agnete
    29/10/2018 at 10:42

    Jeg ved ikke, om jeg er for sent på den. Men jeg prøver. Det ligner lige sådan en regnjakke, jeg mangler. Hvor der også er plads til en god sweater under! 🙂

  • Skriv en kommentar