A gift that is an actual gift

A gift that is an actual gift

A gift that is an actual gift 700 958 BedreMode.nu

15.10.09 Stribet trøje3

15.10.09 Stribet trøje4I dag vil jeg gerne snakke om at få gaver, og hvordan man skelner mellem dem. På blogs kan det nemlig godt være svært at skelne mellem de gaver der bliver givet af dejlige personer pga venskablige og familiære forhold, og dem der gives af dejlige brands pga forventet omtale.

Den stribede trøje på billedet, er af den første slags. Det er min søde svigermor der spottede den i H&M, og da den tilmed var i økologisk bomuld, sendte hun den min vej. Det kan man jo kun bliver glad over. Den er allerede blevet en klar favorit og har været på yderligere to gange siden disse billeder blev taget.*

Jeg har også modtaget en gave af den anden slags; et par strømpebukser fra Swedish Stockings. Det vil jeg vælge at kalde en sponsoreret gave. Det sjove er at jeg faktisk selv har spurgt, om jeg måtte teste dem. Det gjorde jeg fordi, der var interesse, da jeg viste dem i et indlæg i sidste uge. Jeg er slet ikke så stor at folk bare sender mig produkter, men en gang i mellem kan jeg godt få lov til at teste et produkt. Det vil jeg ikke sige nej til, men jeg vil være helt ærlig når jeg evaluerer det. Ligesom jeg også er med de ting jeg selv køber, og siger hvis det ikke er godt.

Lige som jeg var ærlig om, at jeg en gang i mellem låner tøj for at skyde billeder af det, vil jeg også være ærlig omkring dette. Det synes jeg er vigtigt, og jeg synes det er ærgerligt når andre ikke er det. Men dem om det, og mig om mit eget. Og jeg glæder mig utrolig meget til at teste de her strømpebukser og lade jer vide hvordan de er.

Hvordan har I det egentlig med “gaver” og lignende knapt så gennemsigtige termer der bruges i blogland?

* Kan I huske sidste uge, med solskin og dejlige sensommer dage?… Jeps det er langt væk nu desværre.

15.10.09 Stribet trøje1

ENG: Today I would like to talk about receiving gifts, and how to distinguish between them. On blogs it can be difficult to distinguish between the gifts that are given by lovely people because of friendship and family relations, and those given by  lovely brands because of expected publicity.

This shirt is of the first kind. Given to me by my mother in law who knows that I love organic cotton and stripes. And I already love it! I also received a sponsored gift. A pair of tights from Swedish Stockings, to test and talk about on the blog. I am not big enough to just get products sent to my door randomly, but from time to time I get the opportunity to test products I’ve been looking at. I will greet these opportunities, but be honest – both about my opinions and where they came from. 

I just wanted to clarify this, because I think it is not always clear elsewhere. What do you guys think about “gifts”?

15.10.09 Stribet trøje2When you try to look super cool on your shoot, but end up laughing all the time. Happy Weekend. 

 

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Nu er Forbrugerombudsmanden jo fornyligt kommet med nogle retningslinier for bloggere i forhold til Markedsføringsloven, hvor du meget præcist skal skrive ovenfor et indlæg, om det er reklame eller direkte sponsoreret med gave eller honorar.

  Dvs. at du skulle have skrevet ovenfor det her, at du har fået et produkt til test eller som gave af et firma (dine strømpebukser), og at der derfor er et element af reklame i dit indlæg. Husk, det skal stå øverst, så din læser ikke skal igennem halvdelen af indlægget før det bliver tydeligt.

  Derimod er vi alle i det perspektiv fuldstændig ligeglade med, at du har en sød svigermor – det kan ske for de fleste af os;-)

  Når du i fremtiden markerer dine indlæg korrekt, så vil en læser som mig, der hader når en given blog bliver mere og mere test/reklame/sponsoreret indhold (hvilket sker hele tiden), kunne undlade at læse de respektive indlæg eller bare smutte sin vej igen, hvis der slet ikke er andet indhold tilbage.

  Når jeg følger en blog, er det for at følge en persons holdninger og ideer, og ikke et eller andet firmas holdninger og ideer formidlet løseligt af en blogger.

  Det vil sige, at når du bare skriver om dit livssyn, dine holdninger, dit studium, din tomatplante etc., så har du en læser og så skal du ikke markere noget som helst.

  Når du selv vælger at stemme på noget med din tegnebog på, ønsker dig noget og måske vil bruge penge på det i fremtiden, eller når du besøger firma, interviewer dem og forholder dig kritisk til deres visioner – så er det relevante indlæg, hvor nogle af dem nok lige skal have en markering for oven.

  Men når et indlæg om boligindretning overraskende ender i en reklame for et firma, ukritisk omtale af en gave fra dem og så lige et link til deres nyeste konkurrence, så er det helt i den anden side af relevant/ikke-relevant spektret. Og de blogs har der været en masse af de sidste par år. De indlæg får mig til at afklikke “følger” på Bloglovin temmelig hurtigt.

  God weekend!

  • @Liselotte – jeg har godt læst de nye regler, og ja det burde jeg nok. Det skal helt klart komme i fremtiden!
   Jeg synes ikke reglerne er særligt elegante, men det er jo heller ikke hensigten. Men følges skal de jo.
   Jeg lover dog at det ikke bliver en glidebane hen mod mere og mere sponsorerede indlæg, men derfor skal man selvf. have mulighed for at springe helt over.
   Tak for dine tanker. Det er rart at få en masse konstruktiv kritik ind “før det er for sent” så at sige..

 • Angående gaver og reklame, så synes jeg det er noget, der nemt bliver for meget for mig. At teste et par strømpebukser eller låne lidt tøj og skyde billeder af, synes jeg er helt fint. Men reklameindlæg hver uge, konkurrencer, reklamer på selve bloggen og faste aftaler med diverse firmaer, det interesserer mig simpelthen ikke. Jeg skal være MEGET glad for bloggens øvrige indhold, hvis jeg skal blive…

  Angående strømpebukserne, så har jeg netop købt et par. De føles meget lækre, synes jeg, men jeg har kun haft dem på en enkelt gang, så jeg skal ikke kunne sige så meget endnu. De føles som strømpebukser er flest, og det er vel godt 🙂

  Jeg har skrevet om dem på min egen helt, helt nystartede blog. Jeg ville blive meget glad for et besøg 🙂 http://www.medtankepåting.com

  • @Mette jeg er enig i at det kan blive for meget, og stoler nok på mig selv til at vi ikke når der ud. Bloggen har fx i 1,5 år kørt lige præcis en konkurrence, og jeg ved egentlig ikke hvilken værdi det gav (udover for vinderen)

   Spændende at du har købt dem også. Jeg synes også de føles som strømpebukser er flest, dog meget shiny. Jeg går altid efter extra matte i H&M, og hvis de alle er lige så shiny, så bliver de ikke en favorit desværre.
   Men de skal være vasket mange gange før jeg føler mig klar til at komme med en dom 🙂

   Har lige været forbi din blog 🙂 Det ser dejligt lovende ud. Er du kommet på bloglovin’ endnu? Det er som regel sådan jeg følger med i blogs.

   • Jeg tror også sagtens du kan finde den rette balance 🙂

    Ja, de er meget shiny, det vil jeg give dig ret i. Jeg vil også gerne bruge dem lidt tid før jeg giver en endelig dom…

    Og tusind tak for at dømme mig “dejligt lovende” 🙂 Jeg har netop siddet og nørklet lidt med bloglovin og det burde være muligt at finde bloggen der nu. Du kan både søge den frem på bloglovin’s side, og så har jeg oprettet et link fra min blog også…

 • Jeg forstår godt fristelsen til at kontakte diverse firmaer og indgå samarbejder – for at kunne nå bredere ud eller teste produkter, man måske ikke har indenfor rækkevidde ellers. Jeg har selv været fristet af og til – særligt når jeg gerne har villet have noget, men ikke lige villet bruge pengene på det eller haft dem. Men SU’en som begrænsning er det fristende – så langt er jeg med dig 🙂

  Men jeg har aldrig gjort alvor af tanken af den simple grund, at jeg har en værdi om, at bloggens indhold afspejler min økonomiske formåen og begrænsning. Fordi jeg synes, at det gør noget ved troværdigheden, når min præmis for bloggen er mindre og velovervejet forbrug. Og når man nu alligevel skal markere indlæggene tydeligt med “reklame” øverst fremover, så kan jeg ikke se, hvordan jeg skal kunne flette indlæggene ind uden at sænke bloggens øvrige kvalitet. Men det sætter uden tvivl en begrænsning for bloggen og den retning, den kan udfolde sig i. Men som en klog læser engang skrev, da jeg havde emnet oppe at vende: “det skal være det værd” – med hentydning til, at produkterne virkelig skal være noget særligt eller uden for rækkevidde for at sætte stilen en ellers reklamefriblog “over styr”.

  Men jeg læser fortsat blogs med masser af reklamer og spons – det er ikke altid afgørende for kvaliteten, men som Mette skriver – jeg skal være glad for bloggens øvrige indhold, for ikke at springe over og med tiden springe fra. 🙂

  • @Thea – du har ret i at de nye regler gør det svært at “flette det ind” hvilket selvfølgelig også er hensigten med reglerne. Men faktisk er jeg heller ikke sikker på at jeg som læser synes det er alt for fedt, især de steder hvor jeg egentlig synes det bliver gjort godt i forvejen.
   Jeg har som dig ikke en lige så streng reklamefripolitik, men har virkelig ikke gjort meget i det før, derfor er det fint at få nogle kommentarer på banen nu.
   Selv ser jeg det blive gjort både godt og mindre godt rundt om, og vil helt klart selv prøve at holde det helt minimum.

 • Jeg synes det er rigtigst, at være tydelig om hvad man selv har brugt penge på, hvad man har lånt til billeder/at afprøve og hvad man har fået. Det synes også at du er god til Johanne.
  Min holdning til blogs som laver sponserede indlæg er, at det gør de bare lige så meget de har lyst til. Det får ikke mig til at tænke hverken mere eller mindre om dem. Jeg kan jo bare lade være med at læse det. Hvilket jeg yderst sjældent gør. Nok mest fordi produkterne sjældent har min interesse. Og jeg smiler lidt ad det, når der for eksempel lige pludselig er 8-10 indlæg om et bestemt saft mærke i min blogroll….

  Jeg er selv blevet kontaktet et par gange, men det har været produkter som ikke havde noget med emnerne på min blog at gøre, og produkter som jeg nok ikke selv ville købe. Så der har jeg ikke været i tvivl og takket nej.
  Men jeg skriver altid hvor jeg for eksempel har købt stof, garn og mønster, på de ting jeg viser på min blog. Og det er jo også en form for reklame. I den del af blogverdenen hvor jeg er startet, nemlig sy- og krea blogs, er det meget udbredt at skrive om mønster og materialer og det er jo netop det som inspirerer. Og at dele erfaringer, blive inspireret og lære af andres erfaringer, synes jeg er værdifuldt. Jeg bestemmer jo helt selv hvor og hvad jeg bruger mine penge til (hvis jeg vel at mærke er i stand til ikke at lade mig påvirke alt for meget af omverdenen.. )