5 ting man med fordel kan købe i genbrug

5 ting man med fordel kan købe i genbrug

5 ting man med fordel kan købe i genbrug 700 958 BedreMode.nu
14.05.22 ti ting i genbrug3
Alle billeder er af Anton Moesgaard

Inspireret af rødekors’ nye magasin “stil” vil jeg lave en lille guide til hvad man med fordel kan kigge efter i genbrugsbutikker. Det er alle sammen ting som er forholdsvis klassiske, til at finde, og nemme at starte med hvis man ikke er en genbrugs haj. Faktisk har jeg næsten kun snakket om nyt tøj her på bloggen, men mange mener at genbrug er det mest bæredygtige overhovedet. Nogle går så langt som at sige, at det er det eneste bæredygtige forbrug der findes. Jeg ved ikke, om jeg vil gå så langt, men jeg vil gerne slå et slag for det. Især fordi moden jo går i ring, og det kan man lige så godt udnytte.

1. Skjorter
Jeg kigger altid sektionen med skjorter igennem i enhver genbrugs butik. Steder hvor de er mere inddelt, kigger jeg som regel først efter silkeskjorter som jeg synes er noget af det lækreste at have på. En god skjorte går aldrig af mode.

2. Cowboy-jakker
Jeg søger stadig efter den perfekte cowboy jakke. Jeg har fundet én, som kommer meget tæt på. Den får I at se en anden dag. Men det er noget du næsten altid finder mindst én af hængende, hvorfor jeg ikke kan få mig selv til at købe en ny-produceret.

3. Kjoler
De fleste genbrugsbutikker har en stor kjolesektion og selv om der er lang mellem guldet er det værd at rode igennem; jeg har fundet mange løse sommerkjoler.

4. Habitjakker
En helt klassisk blazer eller habitjakke er altid godt at have. Og dem kan man faktisk godt finde nogle helt fine eksemplarer af. Især hvis man ikke lader sig skræmme af at skulle pille en skulderpude eller to ud. Kig efter sort og mørkeblå hvis det skal være klassisk, eller brug genbrug til at teste en farve du synes kunne være sjov.

5. Stribede t-shirts
Både de kort og langærmede. Er det kun mig der ikke kan få nok af striber? Hvis det også er dig, så kig efter stort set alt med striber. Selv en forvasket bomulds tee med gode blå striber kan redde min genbrugs jagt-dag.

Huskeregel med genbrug:
Husk at det ikke er hver gang du finder noget. Langt fra, men bliv ved med at kigge. Prøv ting på; også alt der ligger 2-3 størrelser fra hvad du plejer, noget kan nemlig godt have ændret størrelse i vask, ellers er gammelt tøj som regel bare mindre. Flere tips kan findes på denne skønne engelske blog. Og hent så Røde Kors’s magasin som er gratis i alle deres forretninger.

14.05.22 ti ting i genbrug

14.05.22 ti ting i genbrug2Skjorten som Sille har på er fra min yndlings genbrug her på Nørrebro, nemlig Prag. Indrømmet så kunne den godt være strøget, men det er jo ikke så bæredygtigt. Hendes nederdel er også købt brugt. Det er måske ting nr 6: pencil nederdele. 

14.05.22 ti ting i genbrug44

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne