5 intentioner for en mere grøn og langsom jul + giveaway

5 intentioner for en mere grøn og langsom jul + giveaway

5 intentioner for en mere grøn og langsom jul + giveaway 1000 1500 BedreMode.nu

IMG_4273

the cloth 2

December raser allerede afsted, og inden vi får set os om, er det jul. Jeg blev spurgt den anden dag, om jeg var i julestemning? Hmm både ja og nej. Men jeg vil gerne være i stemning, og derfor har jeg lavet en liste over ting jeg vil prøve at huske hele måneden!

1) Kun gøre ting jeg har lyst til

Ind med nydelse, ud med burde. Sådan vil jeg fejre min december. Stemning kan nemlig skabes på mange forskellige måder, og jeg vil ikke gøre nogle juleting bare fordi det plejer jeg. I år har jeg fx ikke haft lyst til at tage på julemarkeder, men ville hellere hygge på sofaen med en bog (eller arbejde) – og det er fint.

2) Ikke købe nyt tøj til julens fester

For første gang, kan jeg faktisk se frem til ganske mange julefester, og det gav mig kortvarigt tøjkrise. Derfor var jeg også et smut forbi The Organic Club og scorede mig en paillettop. Men ellers vil jeg ikke fare ud og købe nyt tøj kun til sæsonens fester. Resten af året kan jeg sagtens style min normale garderobe mere festligt, så det må jeg også kunne til jul!

I stedet vil jeg fokusere på min vinter capsule, men mere om det i weekenden.

3) Spise lidt men godt

Julen er li med buffet – og mange valg når det kommer til mad. Men jeg ønsker ikke at bære rundt på en madbaby hele måneden. Derfor vil jeg øve mig i at spise lidt men godt. Der er ingen regler for hvad jeg må spise, men hvis der er noget der virkelig frister, skal jeg prøve KUN at tage det – og ikke alle de andre ting.

Jeg dyrkede det også sidste år, og det betød fx at jeg til julefrokosten med familien valgte min fars paté over farmors sild. Og det blev ikke taget så godt imod. Men jeg holdt fast, for selvom nogen har lavet maden med kærlighed, er det ikke deres ret, at jeg spiser det.

4) Støtte små og bæredygtige forretninger

Om det gælder gaver, snacks eller pynt, så vil jeg forsøge kun at støtte forretninger som deler mine værdier. Julehandlen er den travleste tid for alle butikker, og jeg synes også de bæredygtige butikker skal mærke det. Derfor vil jeg prøve at købe alt på min liste sådanne steder. Det hjælper selvfølgelig at jeg ikke har mange gaver at købe, og ikke selv holder fest, så det er mere hvis der er nogle bestemte juleting jeg ønsker selv.

5) Pakke gaver ind uden spild

Jeg har i mange år udforsket mere bæredygtig indpakning, men i år vil jeg gå all-in. Derfor vil jeg bruge stof, poser, tørklæder eller andre ting som kan bruges igen og igen. Det er både smartere og smukkere i mit hoved.

Ps – du kan også købe de fine kort fra Sustain Daily her.

IMG_4281

Reklame: Jeg har modtaget produkt til test fra The Organic Company

Giveaway: Vind dit egen økologiske “gavepapir”

OBS: Vinderne er fundet og kontaktet direkte

Jeg har i dag teamet op med The Organic Company til at give 6 personer et stykke økologisk “gavepapir”. Det er dog slet ikke papir, men et stort, smukt stykke stof kaldet “The Cloth”, som kan bruges til alt muligt – inkl gaveindpakning. Det er inspireret af den japanske Furoshiki kultur, hvor stof netop bruges til alle mulige opbevarings og indpaknings formål.

Lige som alt andet fra The Organic Company, er den lavet i GOTS certificeret økologisk bomuld. Og er i super fin kvalitet. Jeg var heldig at få to. Den ene vil jeg bruge til min mors julegave, den anden til at beskytte mine uldtrøjer når jeg rejser på juleferie. Det er nemlig ikke godt for min smukke uld, bare at rulle rundt i tasken.

6 søde læsere kan vinde et styk “The Cloth”

Det du skal gøre er at lægge en kommentar her, med hvilken intention du tager med i december. Skriv også hvilket mønster du ønsker det i. Det er ikke et krav, men det giver rigtig gode karmapoint at følge The Organic Company på facebook og instagram. Og hvis du aldrig har været inde at lure på deres produkter, så skynd dig. Der kan nemt komme nye ønsker på listen når man opdager deres ting. Skal du bruge flere, kan de købes her.

Konkurrencen slutter den 12. December.

the cloth 1

Sådan vil jeg bruge The Cloth til at passe på mit uld i rejsetasken

Så – hvilke intentioner har du for december?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
32 kommentarer
 • Sikke en fantastisk konkurrence!
  Jeg kæmper i denne jul for at gøre tiden lidt mere bæredygtig! Det skal i min familie tages i små step – for man skulle nødig ændre for meget 😉 Sådan en practical/Jasmine ville være perfekt til anledningen – praktisk, men smuk og ikke mindst bæredygtig!

 • Helle/Practical #1505 den er flot …ej det er så smart en måde at pakke ind på det vil jeg prøve i år 🙂

 • Min intention er ikke at lade mig rive med af andres julestress, overforbrug, overspisning m.m.

  Jeg ønsker mig stoffet i den flotte blå/hvide kombination 🙂

 • Jeg vil helt klart også pakke mine gaver mere bæredygtigt ind i år 😊🎁

 • Jeg ønsker mig Ann/Delicate #1501. Og mine intentioner for december er at passe godt på mig selv – ikke presse mig selv og primært gøre, hvad jeg har lyst til.

 • Min intention for December er at prøve at give gaver som passer til mine holdninger om bæredygtighed, mens det stadig er noget modtageren kan bruge. Samt at ikke købe gaver to dage før jul 🙂
  Cecille/delicate er virkelig flot.

 • Glædelig 7.december:-)
  Hvor er det en flot list du har sat op, jeg er fuldstændig enig med dig og følger samme punkter.
  For december vil jeg udover punkterne, leve mere økologisk og sparsomt, og skaffe gratis oplevelser til min kræftsyge datter og jeg. Hvert år plejer jeg også at invitere ensomme eller hjemløse til jul.
  Blev jeg så heldig ville jeg vælge dette mønster:
  Den ville ikke linke, men det grønne med sol og stråler:-)
  Hilsnen og en stormende dag!

 • Katrine Engel Hansen 07/12/2017 at 15:24

  Min intention er at glædes med min familie, også over julen, men mest ved hinanden.
  Jeg ville gerne vinde den grønne Prectical/Jasmine

 • Marianne Luna 07/12/2017 at 16:06

  Min intention for december er at være langsom og at nyde. <3
  Jeg kan ikke helt gennemskue, hvilket navn der passer til hvilket mønster, men jeg er helt vild med den, du bruger på øverste billede, der har blomster på. 🙂

  • Marianne Luna 07/12/2017 at 16:07

   Hov, det er den, der hedder ‘Ann/Delicate’ kan jeg se på en anden side hos dem.

 • Min intention er at huske på, at julen for mig handler om at hjælpe hinanden igennem den mørkeste tid på året, og ikke bliver fanget af alt det jeg synes jeg burde gøre.
  Jeg synes practical Jasmine er virkelig flot.
  Og sikke en god giveaway i øvrigt 🙂

 • Jeg ønsket mig den der hedder Helle.
  Jeg prøver også at få lidt mindre stress på o julen. Bland andet har vi skruet MEGET ned for gaverne og julemaden er blevet et sammenskudsgilde. Så værten, altså mig, også kan nyde det uden at skulle bruge flere dage i køkkenet. De få gaver vi skal købe har jeg ordnet i god tid, så de er mere velovervejet og flere er købt brugt end ellers. Så der er god tid til masser af gløgg og æbleskiver her i december.

 • Hvor er de smukke! Jeg pakker gaver ind i genbrugt papir, men det her er SÅ meget bedre og bringer smil til modtageren inden de overhovedet åbner gaven 😊 Jeg ville vælge Delicate/Cecilie (selvom jeg ik helt har fanget forskellen på delicate og practical..)
  Mine intentioner for december/julen er at have ro, gøre ting langsomt og med nydelse og nærvær, og ikke presse for meget ind i kalenderen – finde gode langtidsholdbare gaver som jeg ved vil blive brugt og elsket – ikke blive fristet af alt det “trend-julepynt” der er allevegne, men blot bruge hvad jeg har + lidt gran fra skoven.
  Glædelig jul!

 • En af mine intentioner for december er at komme udenfor hver eneste og suge det sparsomme dagslys til mig. Jeg vil gerne ud at gå, løbe eller cykle hver dag i december.

  Hvis jeg vinder, ønsker jeg mig Cecilie/delicate

 • Christina Nilsson 07/12/2017 at 20:23

  Min intention for december er ikke at bruge min tid på at stresse over eksaminer og juleshopping, men i stedet lægge mit fokus på at bruge tid med mine nærmeste. Så løser resten sig nok. Gaverne har jeg allerede klaret heldigvis – et par enkelte hjemmelavede og ellers hel masse oplevelsesgaver. Så kan jeg nemlig også se frem til et 2018, hvor der allerede er en masse hyggelige oplevelser planlagt med mine familie og min kæreste 🙂

 • Pernille Schjønning 07/12/2017 at 20:58

  Min intention indebærer bl.a. masser af genbrugspapir og æsker til indpakning af julens gaver, samt at huske at give folk et smil med på vejen 🙂

  • Pernille Schjønning 07/12/2017 at 21:02

   Glemte at skrive hvilket mønster, men hvis jeg bliver en af de heldige vindere, så tror jeg at den med den lyse farve+rosa ville være et hit 🙂

 • Cecilie Nielsen 07/12/2017 at 22:45

  Ej, hvor er det en skøn konkurrence, du har sat gang i. Jeg er så enig i, at man ikke skal glemme at tænke på miljøet i juleræset. Selv skal jeg fx til at planlægge en vegetarisk julemiddag for første gang, hvilket forhåbentligt kommer til at gå godt. Mine intentioner for december er at tage den med ro og huske at nyde måneden mens den varer. Jeg kunne rigtig godt tænke mig den fine cloth i Cecilie/delicate 🙂 God jul

 • Min primære intention (udover at overspise ;)) er at give gaver, som er oplevelser – fremfor materielle goder!
  Jeg synes PRACTICAL/JASMINE er rigtig fin!

 • Ih hvor er det en god idé med stof som indpakning! Men…. tager man så stoffet tilbage, når gaven er givet? Eller får modtageren også indpakningen? 😉 Jeg vil jo helst have det med hjem igen, heh…
  Min intention til december er ikke at ønske mig “bare fordi” gaver. Altså, gaver som ryger på listen, fordi jeg SKAL ønske mig noget. Så jeg har ønsket mig ting, som min familie nok synes er lidt kedelige, men som jeg har oprigtigt brug for – shampoo barer, stofrondeller til at fjerne make-up, en Klean Kanteen drikkedunk. Omvendt vil jeg heller ikke selv give “bare fordi” gaver – gaver, som gives fordi man SKAL give en eller anden form for gave.
  Og hvis jeg vinder, vil jeg blive rigtig glad for det blå-sort-hvide-mønstrede med firkanterne på. 🙂

 • Jeg forsøger at have mere tålmodighed med mine tre drenge 😬☺️ Ønsker mig den du har på første billede eller “Helle”

 • Liselotte Jensen 08/12/2017 at 09:51

  God ide. Min favorit er den grønne Jasmine. Jeg vil tage ideen med at pakke ulden ind i den til mig . Jeg skal kun give mine børnebørn julegaver, og de får alle en hjemmelavet ting + én købeting. Og that’s it. De får i forvejen så meget, at de knap kan huske, hvem de får det fra, og i øvrigt har de i forvejen overfyldte børneværelser, så det vil jeg ikke bidrage yderligere til.

 • Mine intentioner for december er at komme ned i gear efter travl periode med arbejde, kursus og eksamen, og hygge og finde hverdagen igen med min familie. Og jeg er på vej…
  Synes den sort/hvide cloth, Cecilie er så fin.
  Glædelig december!

 • Anna frederiksen 08/12/2017 at 23:39

  Sikke en fin konkurrence! Jeg prøver at give med mere intention, og ikke bare for at give. Ligge mere omtanke i gaverne. Og så vil jeg prøve at stresse så lidt over julen som muligt. Vi har blandt andet lavet en gave ordning i søskendeflokken, sådan at vi kun skal tænke på at give til én hver.

  Jeg elsker den blå/hvid stribede!

 • Jeg tager intentionen om venlighed/næstekærlighed med mig.
  Holder tilbage i trafikken, lader folk komme foran i køen, kører efter bil uden baglys mm

 • Lea Flintholm 09/12/2017 at 19:17

  Vi har igennem de seneste 3 år valgt, at vi trækker lod om hvem fra familien, vi skal give en gave. Så har man kun ansvar for at finde én gave, men så er der også krav til at den skal være hjemmelavet eller fra en genbrug, hvilket altid resultere i de fineste kreative gaver. Sidste år fik jeg et par hjemmestrikkede sokker af min søster og en totebag, som hun selv havde lavet at hendes slidte cowboybukser! Det er virkelig en meningsfuld måde at holde jul på for mig!
  Jeg ville ønske mig den med de japanske blomster på!! 🙂

 • Min famile skruer ned for gaveræset, selv giver jeg flest oplevelsesgaver og hvis jeg vinder, vil jeg gerne have Helle 🙂
  Glædelig jul og tak for mange inspirerende indlæg.

 • Kristine Bach Andersen 10/12/2017 at 17:46

  Hej Johanne,
  Sikke en fin konkurrence ved denne årstid!
  Min intention er at bringe glæde og stemning uden det nødvendigvis skal være med gaver. I år giver alle jeg holder jul med kun én gave, som Secret Santa. Det betyder at der er overskud til at finde på noget rigtig godt som man virkelig har lyst til at give og som man har tænkt over at modtageren vil blive rigtig glad for.
  Jeg håber selfølgelig at vinde og vil blive rigtig glad for især den sort/hvid stribede som jeg tror jeg ville kunne få glæde af ring flere forskellige ting – blandt andet gave indpakning.
  Glædelig jul fra mig

 • Jeg fokuserer på at være sammen – i oprigtigt nærværende samvær med familie og venner, uden de store forventninger. For så bliver det tit vildt hyggeligt. Og så prøver jeg at gøre nogle ekstra kærlige og betænksomme ting/gestusser for dem, jeg ses med i december. Jeg ønsker mig practical/Helle. Det er en genial måde at pakke ind på 🙂

 • Min intention er at hygge og slappe så meget som muligt i december.
  Jeg synes de alle er så flotte, skal jeg vælge een må det være “Cecilie” eller den første du har brugt…? Er det Jasmine?

 • Camilla Hovej 11/12/2017 at 01:57

  Vi har skrået ned på gaveræset, så vi trækker lod mellem alle voksne familiemedlemmer, så skal man kun købe til den ene om med et budget på max 1.000 kr., hvilket vil sige under 100 kr. pr. person 🙂

  Mine børn har kun fået lov at ønske sig legetøj, hvis de har sorteret noget ud, som er afleveret til Røde Kors 🙂

  Jeg ville vælge Jasmine 🙂