3 typer tøj, det er let at finde bæredygtigt

3 typer tøj, det er let at finde bæredygtigt

3 typer tøj, det er let at finde bæredygtigt 700 517 BedreMode.nu

Jeg ville ønske at “bedre” shopping var nemt, og at jeg i en hver butik ville kunne finde gode alternativer, der var lavet med mere omtanke for miljø og mennesker. Det er et drømme scenarie, og er langt fra virkeligheden. På nogle områder synes jeg at udvalget er fantastisk og bredt, andre områder synes jeg det er meget snævert. Men om udvalget findes eller ej, er det stadig svært at finde frem til.

Denne lille guide er lige så meget en hjælp til jer som det er til mig selv. Jeg støder jævnligt på brands som gør et godt stykke arbejde for at blive mere bæredygtige. Mange af dem viser jeg også her, men det kan stadig være godt med et overblik. Faktisk fik jeg for nyligt talt sammen til at jeg har nævnt over 30 brands. Derfor har jeg sat mig til at få overblik over, hvilke ting er der mange valgmuligheder inden for, og hvilke er det lidt sværre at finde. Jeg har valgt at liste katagorier i den rækkefølge hvor jeg synes at der er flest muligheder. Denne gang fokuserer jeg på der hvor der findes absolut flest muligheder, i mine øjne.

T-shirts og toppe

14.11.19 bsic t-shirts1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Mange highstreet mærker har efterhånden en økologisk linje som indeholder basis toppe. Der er også flere “mellem” mærker der gør det, og så findes der selvfølgelig mærker der er gennemsyrede af bæredygtige tanker der kun laver øko bomuld. Nogle steder bruges også Lyocell/Tencel. Når jeg tænker på hvad der er let at få fat i – og endda i mange forskellige afskygninger, ligger basis toppe/t-shirts aller øverst. Hos high street butikkerne kan de fåes i alle farver, hos de mindre mærker kan de også fåes med lidt mere kant, og sjovere prints. Sweatshirts hører også med i denne katagori.

Brands I know to make basic t-shirts/tops/sweatshirts in a “more sustainable” version: People Tree, H&M, Gina Tricot, A Question Of, A.O. CMS, Asos Reclaimed, Jackpot, Kuyichi, The Baand, Serendipity-Organics, Neutral, Base Range.

Strik

14.11.19 knits1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Næst efter basis toppe/t-shirts så synes jeg der findes utrolig meget strik. Jeg har også før nævnt flere brands der laver uld produkter, både store og små. En ting er at næst efter bomuld er uld nok et af de bedst kendte materialer, og let at kontrollere ift produktion og miljø. (selvom får prutter og det derfor scorer meget lavt i CO2 regnskabet). Jeg synes der er kæmpe stor variation i de “bedre” strik mærker der findes, men fælles for de fleste er at prisen ligger højt, og der findes ikke rigtig high-street alternativer så vidt jeg ved.

Brands I know to make knits in a “more sustainable” version: People Tree, Museknitwear, Aiayu, Tusnelda Block, Tricotage, Maska, Kuyichi, The Baand, Serendipity-Organics, Care by me, Birkholm, Johanne Rubinstein.

Kjoler

14.11.19 dresses1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Her er det svært at ramme alles smag, men i min optik findes der ret mange skønne kjole muligheder. Og jeg fik da vist lige overtalt mig selv til at jeg totalt mangler en mørk vinterkjole, det ved jeg ikke om I kan fornemme? Hvis ikke man synes at kan finde en kjole der passer til ens stil i disse muligheder vil jeg mene at det er noget af det letteste at finde second hand (fx trendsales) fordi kjoler er noget folk ikke går med så tit. Selv er jeg blevet stor fan af resecond, fællesskabet fuld af kjoler.

Brands I know to make dresses in a “more sustainable” version: People Tree, Museknitwear, Tusnelda Block, H&M Conscious, Asos reclaimed, Tricotage, Edun, Maska, Rachel Kollerup, Jackpot, The Baand, Reformation, Serendipity-Organics, Birkholm, Johanne Rubinstein.

Det er de tre kategorier som jeg synes udvalget er bredest. Lagt mærke til at der er flere gengangere? Jeg skal ikke kunne sige hvorfor, men det er selvfølgelig også ret gængse tøj katagorier. Men det synes jeg fx også at bukser er, og der er udvalget ikke liiige så stort, dog findes det. Derfor vil jeg vende tilbage med 3 typer tøj hvor der findes en del, men ikke mange, muligheder inden for “mere bæredygtige alternativer”.

Er I enige, eller mangler der noget? Og hvor synes i generelt udvalget er størst, og mindst?

ENG: I have just counted that I have showed over 30 brands on this blog, all who do a great job of raising the bar for sustainable clothing (some a little, some a lot). This post is a way to highlight 3 areas where I find the options are plentiful. Under the pictures I have provided links. Do you agree, or is something missing?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne