10 things in October

10 things in October

10 things in October 700 700 BedreMode.nu

10 ting i oktober insta copy

I dag skyder vi gang i 1 års jubilæet for denne serie af 10 mere eller mindre random tanker fra mit liv. Jeg er personligt meget glad for denne serie, og håber at I er ligeså. Nogle tanker er ikke store nok til et indlæg, men derfor er de jo ikke mindre vigtige. Instagram fungere for mig som en slags mini-blog og derfor viser jeg i dag de seneste små glimt der fra. I kan følge med her.

Denne måned har været præget af et stort projekt som jeg er ved at boble over med, et studie der suger livet ud af mig, og en årstid der er virkelig smuk.

1. Uld er en kæmpe del af min efterårs/vinter garderobe, men jeg er to gange i løbet af den sidste måned blevet gjort opmærksom på at det ikke udelukkende er et godt materiale. Sagen er jo at får prutter og derved udleder drivhusgasser. Ligegyldigt om de er øko eller ej.

2. Noget andet der er omdiskuteret blandt “bæredygtighed-folk” er H&M, som har fået en del kritik på det seneste. Det viser sig (måske ikke så overraskende) at de ikke har total styr på arbejdsforholdene alle steder.

3. Det bedste denne måned har været turen hjemme i Jylland. Min mors have er smuk i alle årstider, og det lægger man ekstra mærke til når man kun besøger 4 gange årligt.

4. Oktober har også været måneden hvor jeg har spist meget mindre kød. Det hænger nok en del sammen med at jeg har brugt meget tid sammen med smuksakkerne Ditte og Emma, som lever kød-frit. Jeg ved ikke om det er målet for mig, men det går i hvert fald i den rigtige retning.

5. Jeg har besluttet mig for at køre shoppe-stop i November og December. For at forpligte mig fuldt ud til min eksisterende garderobe, men også for at spare op til Januar udsalget.

6. Podcast er virkelig blevet en del af mit liv, og denne fra Sproglaboratoriet er den nyeste favorit. Denne fra The Guardian omkring klimaforandringer fik det hele startet. Også podcast omkring kreative forretninger og sociale medier er et hit.

7. Tekstilgenanvendelse er det helt store lige nu, eller closing the loop som det også kaldes. Jeg har længe tænkt at man jo bare skulle bruge bomuld til at lave lyocell, og det er nu muligt ifølge svenske videnskabsfolk. Et nørdet emne jeg glæder mig til at følge meget mere.

8. I sommers cuttede vi vores tv-pakke, og det kan godt ærge mit lidt nu, hvor programmet Trendsætterne kører over skærmen på TV3. Det er en slags dansk udgave af projekt runway, bare udelukkende med genbrugs tøj.

9. Som jeg har nævnt laver jeg også lidt frivilligt arbejde for noget der hedder Unfair Fashion. Senest har jeg lavet dette interview omkring bæredygtige materialer. Hvis du nogle gange undrer dig over hvad der er fup og fakta inden for den verden, så læs med. 

10. Kan I huske at jeg flirtede med tanken om en capsule wardrobe tilbage i September. Det var der også mange andre der gjorde, og nu begynder nogle af de bloggere jeg følger at falde fra… Så meget for den trend. Og ja der findes også trends inden for bæredygtig mode, og en af de store lige nu er alt omkring minimalisme og forskellige former for kapsel-garderober.

Hav en dejlig weekend der ude. 

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Du kan følge Trendsætterne ganske gratis på tv3play.dk.

  Jeg har brudt mit shoppestop for at købe en til af den nye sweatshirt fra Filippa K, der allerede er blevet en absolut yngling. Jeg fik den med 25% rabat, så det er bare tidligt udsalg:-)

  Og den nederste pointe er jo sjov nok. Jeg forstår ikke ideen med at sortere på den måde. Det med at lægge det “værste” sommer- eller vintertøj væk uden for sæsonen giver mening, men det der med et givent tal, det giver ikke mening for mig.

  • @Liselotte – ih godt tip med tv3play.dk. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke havde spottet det.
   Ja det er ret sjovt at mange falder for den samme ide, men det virker tydeligtvis ikke for alle. For mig virker det ret godt at lægge fx kort-ærmede skjorter væk til vinter, eller det meste strik væk hen over sommeren, men ved heller ikke om et givent tal vil give mening.

 • Jeg elsker de her indlæg!

  1. Det har jeg også tænkt lidt over. Jeg synes ind i mellem at producenter pointerer (på f.eks. vaskemærker) at et produkt er lavet af “virgin wool” – gad vide om det på et tidspunkt nærmere bliver tilfældet at man skilter med at man bruger genanvendt uld (som trods alt må være mere bæredygtigt).

  4. Jeg har været vegetar tidligere, men er gået tilbage til at være (moderat) kødspiser mens jeg har vænnet mig til ikke at kunne spise gluten. Nu hvor det er kørt ind prøver jeg dog at skære væsentligt ned på kød – og også mælkeprodukter (lige så meget fordi jeg åbenbart ikke tåler dem særlig godt heller). Plantebaseret mad er jo virkelig lækkert, og med det jeg laver til hverdag, giver det bare ikke mening for mig at spise kød på hverdagsbasis. Og med den nye forskning fra WHO er der jo også gode sundhedsrelaterede incitamenter, til at skære ned på sit kødindtag.

  10. Jeg har overvejet capsule wardrobe konceptet så mange gange, specielt fordi jeg godt kan lide tanken om at have en lille koncentreret garderobe, og fordi jeg alligevel mestendels går i det samme i perioder, men med det danske vejr og eventuelle særlige lejligheder, synes det lidt omsonst.

  • @Betina
   Hvor er det fedt at høre 🙂
   1 – Jeg tror helt klart at det vil blive mere og mere fremme at skrive recycled uld. Faktisk får jeg ofte at vide at mht Europæisk uld, så skal man nærmere gå ud fra at recycled uld er reglen, og virgin uld er undtagelsen.
   4. Lyder som en kompliceret diæt, men hvis den passer til dig er den jo perfekt! Jeg spiste i forvejen mest kylling, så det røde kød var egentlig ikke en del af kosten. Men nu skifter jeg også gerne kyllingen ud med falaffel.
   10. Omsonst er nok ordet, men som med kosten må man finde ud af hvad der virker personligt. Jeg synes dog det er sjovt hvor stor en “trend” capsule er lige nu 😉

   • – og det er jo altså dejligt, med ulden. Så mangler vi bare, at det holder op med at være noget man ikke vil skilte med.

    Ift. maden, så har det været en proces – i virkeligheden har det nok taget mig 5 år at nå hertil – det er nemmere at tage én til af gangen, end at skulle alt væk på samme tid. Og så spiser hvad jeg får serveret når jeg er ude, og spiser kød og mælkeprodukter når jeg er ude – eller hvis jeg har lyst. Jeg gider ikke være til mere besvær end højst nødvendigt og jeg tror ikke rigtigt på forbud.

    Det er helt sikkert en personlig præference. Jeg må dog komme de “forkerte” steder på nettet, for jeg synes ikke rigtigt det virker særligt udtalt pt. Jeg synes da det har været “en ting” et stykke tid 🙂

 • Hvor er det fedt, at vi inspirerer hinanden til at leve mere bæredygtigt! Det var faktisk også på grund af Emmas blog, at jeg blev vegetar og bedremode.nu har åbnet en helt ny verden til mere bæredygtige produkter.

  Jeg har heller ikke mulighed for at se Trendsætterne direkte, men man kan se det via TV3 Play 🙂