Personlig

10 rygsække til en travl fashion dame

rygsaek-til-en-travl-dame1

Kan vi først snakke lidt om ordet dame? Jeg er begyndt at omtale mig selv og de fleste andre kvinder som damer. Selv synes jeg det er virkelig hyggeligt, men min kæreste mener at det er upassende.

Anyways – de to designer damer, som jeg var så heldig at arbejde sammen med på Aiayu, havde begge en lækker rygsæk, som de havde med hver dag. Og det gav mig lyst til at skifte min kedelige häglofs ud med noget mere… fashion.

For jeg har bare fundet ud af, at en rygsæk er det mest praktiske, når man som jeg tit er ude en hel dag, og skal have alt muligt inkl. computer med hele tiden.

9-rygsaekke-til-en-travl-dame

1: Vintage læderrygsæk fra Etsy // 2: Vegansk læderrygsæk fra Matt&Natt // 3: Twill rygsæk fra Everlane // 4: Rygsæk i genanvendt læder fra Pele Che Coco // 5: Rygsæk i genbrugsmateriale fra Freitag // 6: Lærredsrygsæk fra Manbefair // 7: Rygsæk i genbrugsmateriale fra Freitag // 8: Rygsæk fra Rains // 9: Vegansk læderrygsæk fra Matt&Natt //10 (på øverste billede) rygsæk fra Everlane

Hvad gør egentlig en rygsæk bæredygtig?

Jeg har som altid taget meget udgangspunkt i enten materialet, eller virksomheden bag. Hos everlane er det fx ikke deres materialer der scorer højst, men virksomhedens praksis med radikal gennemsigtighed. Hos Freitag er det hele dog tænkt ind – de bruger gamle lastbil presseninger til at lave taskerne. Før var deres ting meget mønstrede, men de ensfarvede tasker tiltaler mig meget. Og så er de vandtætte, hvilket er et kæmpe plus for en cykel dame.

Generelt er jeg meget forelsket i læder rygsække for tiden, og dem fra Matt&Natt er virkelig fine. Men det kunne også give mening at lede efter en brugt fra fx etsy eller IRL. Men en plastik rygsæk ville nu også være mega smart vejrmæssigt.

Og hvis nogen hellere vil have en praktisk (med kedelig) Häglöfs så sælger jeg gerne.

Hvad er din foretrukne hverdagstaske?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

7 kommentarer

 • Besvar
  Mette WK
  05/10/2016 at 08:56

  Min yndlingstaske er uden sammenligning min Mulberry Bayswater, som jeg fik i gave for 6 år siden. Den er ikke super praktisk i forhold til at være en cykel dame (som jeg synes er et dejligt ord), men jeg kører som regel bil, ellers med offentligt transport og der er den super. Den kan indeholde ret meget, så den er praktisk som kontortaske.
  Den er enormt holdbar og slidstærk og så er den produceret i England. I butikken i Aarhus, hvor den er købt, får man seriøs og kompetent vejledning til vedligeholdelse – også 6 år senere 😉 Det synes jeg alt i alt er en godt bud på en bæredygtig profil.
  Hvis jeg skulle købe en rygsæk lige nu (og penge ikke var et issue), så ville jeg købe en Mulberry Cara Delavingne. Den er såååå fin <3

  • Besvar
   johanne
   05/10/2016 at 13:00

   @Mette – Du kan have helt ret i at holdbarhed også er en faktor inden for bæredygtighed. Og jeg begynder mere og mere at tænke at æstetisk holdbarhed også er vigtigt.
   Rygsækken/tasken cara er nu også super smuk. Men det er heller ikke der mit budget ligger.

  • Besvar
   Betina
   08/10/2016 at 08:46

   Jeg er på Mettes hold her. Jeg har også en 6 år gammel Bayswater (endda købt brugt), som jeg bare bliver ved at vende tilbage til. Har ikke brugt den så meget det seneste år fordi jeg fik en mindre taske, og har kunne klare mig med det mindre plads, men efter jeg er blevet fuldtidsstuderende i ordets bogstaveligste forstand har jeg virkelig genfundet den. Der kan uden problemer være tablet, kalender, min kæmpe sistema madkasse, thermokrus og morgenmadsbøtte (der skal brændstof til, når man nørder miljøtekniske problemstillinger 8 timer om dagen) og alt det løse, jeg ellers slæber med.

   Og så er jeg virkelig imponeret over hvor godt den holder. Jeg har simpelthen brugt min så meget, og den bliver kun pænere.

   Jeg er i øvrigt lidt nysgerrig på, hvad der gør Rains rygsækken bæredygtig? Den har jeg selv kigget på, til de dage jeg skal have computer med.

   • Besvar
    johanne
    08/10/2016 at 09:15

    Fedt at I har en taske der holder så godt! Jeg selv får dog ondt i skulderen af en enkelt rem, så to skal der til.

    Ift Rains, så er det nok den “mindst bæredygtige” på kollagen, eller den der i hvert fald kun er “bedre”. Alt rains er så vidt jeg ved Oeko-tex certificeret, hvilket ikke er reglen når vi snakker regntøj. Og så skulle det være lavet under ordentlige forhold. Det er ikke noget de skilter med, hvilket er mega ærgeligt.

 • Besvar
  Marianne Luna
  05/10/2016 at 10:14

  Jeg er stor fan af min Fjällräven Rucksack no. 21. Jeg har den i en medium, og nogle gange er den lige lille nok, så drømmer måske i en anden verden om en i large også. Den kan imprægneres med voks, hvilket er jo er en ret bæredygtig form for imprægnering, og så bliver G1000-stoffet bare pænere af at blive brugt. 🙂 Det er dog kun noget af Fjällrävens G1000-stof, der er lavet af økologisk bomuld og genanvendt polyester, men der kommer stille og roligt mere af det, så man kan håbe, at det smitter af på alle deres rygsække også. 🙂

  • Besvar
   johanne
   05/10/2016 at 13:01

   @Marianne Luna – jeg har prøvet at være en flällräv type, og det bliver jeg nok ikke igen. Men sejt at den fungerer for dig, og du har ret i at den kun bliver pænere, det er også min erfaring. Jeg vidste ikke at den kunne fåes øko :O

 • Besvar
  Jacob Christensen
  29/06/2017 at 14:20

  Super flotte tasker – jeg tænker det er svært at finde en taske til alle formål, så derfor kan man måske både have en Fjällräven til de praktiske situationer og en pænere taske (Eller flere) 🙂

 • Skriv en kommentar