10 festlige outfits med 10 stykker tøj

10 festlige outfits med 10 stykker tøj

10 festlige outfits med 10 stykker tøj 2344 3464 BedreMode.nu

Reklame: Indeholder produkter modtaget i gave

Hvis du følger med på instagram, så ved du præcis hvad dette handler om. Men nu rammer det altså også bloggen – mit eksperiment med at skabe 10 festlige outfits med 10 stykker tøj fra min efterårscapsule.

Som I kunne høre i mine planlægnings indlæg, så var jeg meget fokuseret på ikke at have for lidt casual tøj. Altså tøj som jeg kunne bruge i weekenden, eller til hjemmearbejdsdage. Jeg var derfor ikke i tvivl om at komfort-delen af min capsule scorede højt. Men hvad med den festlige del?

Der kan ofte være et pres om at gå ud og finde noget nyt, når en event invitation kommer ind ad døren. Og jeg er bestemt ikke imun over for det. Jeg tror det er fordi det forventes at vi gør en ekstra indsats, og ofte kan man føle at der er ekstra fokus på netop udstråling. I festlige sammenhænge skal man jo ikke præsetere på andre punkter end at være tilstede…

Hvis du bare hviler 100% i dig selv, er det sikkert ikke et problem. Men som et almindeligt menneske med usikkerheder, kan jeg godt lide at “gemme” mig lidt bag et pænt outfit. Og gerne et der vider værten, arrangøren og de andre at jeg har gjort mig umage.

Men den slags outfits behøver ikke bestå af nyt tøj. Og det satte jeg mig for at vise, da den seneste omgang af instagram-udfordringen #10×10 gik igang for nogle uger siden.

De 10 items

Jeg valgte at fokusere på både farver og neutrale items – samt brugte min eneste høje sko og nederdel. Lige en kommentar til mine sko. Jeg var lidt i tvivl da jeg købte dem, fordi de er lidt mere “pæne og damede” end hvad jeg ellers ledte efter. Men nu har jeg gået med dem i over en måned, og de er MEGA behagelige. Jeg er så glad for at jeg købte en sko i en butik – så jeg kunne prøve dem. Og fra et mærke som jeg ved sætter komfort højt. For jeg kan seriøst gå i dem en hel dag!

mine 10 items

Kort sort sweater fra Aiayu
Rullekrave i tencel fra H&M
Stribet bluse i økologisk bomuld fra Aiayu
Rød sweater fra Aiayu
Bluse fra Sissel Edelbo (lignende her)
Tencelskjorte fra Lanius (modtaget i gave)
Økologiske denim culottes fra Monki
Jeans med svaj i genanvendt bomuld fra Weekday (modtaget i gave)
Nederdel fra genbrug (oprindeligt zara)
Støvler fra Ecco

Festlige outfits med tøj fra skabet

 

10 outfits_2

Selvom jeg har lavet øvelsen mange gange, synes jeg stadig det er vildt hvor mange forskellige outfits det er muligt at få ud af den. Jeg ville hoppe i dem alle sammen, selvom jeg selvfølgelig har favoritter.

Med de her 10 outfits føler jeg mig klar til alle festlige lejligheder der skulle dukke op hen over efteråret. Det er både julefrokoster, events, receptioner, en barnedåb og et par enkelte ting hvor jeg selv skal stå i rampelyset og sige noget. Men mindre der kommer et bryllup ind fra højre, er jeg altså forberedt. Og det føles godt!

Festlig styling ligger i detaljen

Jeg kunne også se mig selv tage flere af de her outfits på til hverdag. Men så bare stylet mere casual. For mig ligger det festlige også ofte i ekstra make-up, flere smykker osv. Giv mig et champagneglas i hånden, en fin taske over skulderen og så er jeg klar til at small-talke og feste uden at købe nyt tøj.

Indeholder din garderobe lige så mange festlige outfits?

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Jeg synes du er så smuk i de tre outfits med nederdelen. Sikker på du kan smelte ind i enhver fancy forsamling med dem på!

 • Må give Emma ret, de tre med nederdelen og det midterste i nederste række er de bedste.

  Der er også flere fine blandt resten, men de er mere “mødefine”, som jeg nævner det nedenfor.

  Jeg tror faktisk, som svar på dit spørgsmål, at jeg vil kunne præsentere omkring en seks-otte stykker i min egen. Og så virkelig mange, der ville egne sig til et formelt møde eller at stille sig op i en forsamling. Så det er der vægten er i min garderobe.

  • Liselotte Willer 22/10/2017 at 12:44

   Tror faktisk at jeg selv uden at have begrænsningen på de ti stykker tøj, kun kan nå op på omkring 4 festlige sæt …

   Er vist meget praktisk eller frysende anlagt 😉

   Overvejer lige en strategi, skal jeg være lidt tykkere eller findes der en løsning derude, hov, pandekager …. 🙂

  • Det kommer jo meget an på hvad ens omgangskreds anser for festligt. Men det er sjovt hvordan folk straks tænker nederdel = fest 😉
   Og mht at fryse, så ville jeg bare dresse uld ekstra op. Altså masser af smykker og røde læber måske.